sernik z marsa

Szczegóły
Tytuł sernik z marsa
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

sernik z marsa PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie sernik z marsa PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

sernik z marsa - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sernik z Marsa Składniki: • 250 g ciasteczek czekoladowych, mogą być petit beurre z czekoladą (dałam   około 300 g plain digestive) • 150 g rozpuszczonego masła • 2 łyżki brązowego cukru • 20 g masła, dodatkowo • 300 ml śmietany kremówki • 50 g mlecznej czekolady, posiekanej • 3 łyżeczki żelatyny (dałam o jedną więcej) • 60 ml wody (gorącej, do rozpuszczenia żelatyny) • 500 g sera białego o kremowej konsystencji (trzykrotnie mielony, ewentualnie  mascarpone, ricotta) • 110 g cukru pudru • 180 g batoników Mars, posiekanych na około 1 cm kawałeczki Ciastka ugnieść łyżką lub zmiksować na gładko tak, by nie było grudek. Doda ć  roztopione masło i wyrobić gładką masę. Tortownicę (20 cm) wyło żyć folią  aluminiową, następnie przełożyć masę ciastkową, dokładnie ugnieść. Zrobić  również boki ciasta. Wstawić do lodówki na minimum 30 minut. W małym garnuszku rozpuścić dodatkowe masło z cukrem brązowym i 2 łyżkami   śmietany kremówki. Ma powstać sos, ostudzić. W nastepnym garnuszku roztopić czekoladę (można w mikrofali) z 2 łyżkami   śmietany kremówki. Odstawić. Ubić kremówkę. Ser ubić z cukrem pudrem na gładką masę. Wymieszać z ubitą  śmietaną. Wlać powoli ciepłą żelatynę, wymieszać dokładnie, doda ć posiekane   marsy. Wyjąć z lodówki tortownicę z gotowym spodem i ułożyć na niej połowę masy  serowej, nastepnie polać ją połową sosu maślanego i połową czekoladowego, porobi ć  esy­floresy. Nałożyć pozostałą część masy serowej, wygładzić i polać resztą sosu   maślanego i czekoladowego.  Wstawić do lodówki na minimum 3 godziny. Smacznego :) Strona 2