sernik z marsa
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | sernik z marsa |
Rozszerzenie: |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
sernik z marsa PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd sernik z marsa pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. sernik z marsa Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
sernik z marsa Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sernik z Marsa
Składniki:
• 250 g ciasteczek czekoladowych, mogą być petit beurre z czekoladą (dałam
około 300 g plain digestive)
• 150 g rozpuszczonego masła
• 2 łyżki brązowego cukru
• 20 g masła, dodatkowo
• 300 ml śmietany kremówki
• 50 g mlecznej czekolady, posiekanej
• 3 łyżeczki żelatyny (dałam o jedną więcej)
• 60 ml wody (gorącej, do rozpuszczenia żelatyny)
• 500 g sera białego o kremowej konsystencji (trzykrotnie mielony, ewentualnie
mascarpone, ricotta)
• 110 g cukru pudru
• 180 g batoników Mars, posiekanych na około 1 cm kawałeczki
Ciastka ugnieść łyżką lub zmiksować na gładko tak, by nie było grudek. Doda ć
roztopione masło i wyrobić gładką masę. Tortownicę (20 cm) wyło żyć folią
aluminiową, następnie przełożyć masę ciastkową, dokładnie ugnieść. Zrobić
również boki ciasta. Wstawić do lodówki na minimum 30 minut.
W małym garnuszku rozpuścić dodatkowe masło z cukrem brązowym i 2 łyżkami
śmietany kremówki. Ma powstać sos, ostudzić.
W nastepnym garnuszku roztopić czekoladę (można w mikrofali) z 2 łyżkami
śmietany kremówki. Odstawić.
Ubić kremówkę. Ser ubić z cukrem pudrem na gładką masę. Wymieszać z ubitą
śmietaną. Wlać powoli ciepłą żelatynę, wymieszać dokładnie, doda ć posiekane
marsy.
Wyjąć z lodówki tortownicę z gotowym spodem i ułożyć na niej połowę masy
serowej, nastepnie polać ją połową sosu maślanego i połową czekoladowego, porobi ć
esyfloresy. Nałożyć pozostałą część masy serowej, wygładzić i polać resztą sosu
maślanego i czekoladowego.
Wstawić do lodówki na minimum 3 godziny.
Smacznego :)
Strona 2