(odc.32) linguini z rybą

Szczegóły
Tytuł (odc.32) linguini z rybą
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.32) linguini z rybą PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.32) linguini z rybą PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.32) linguini z rybą - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.32) linguini z rybą Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.32) trudność: łatwe Składniki oliwa ząbek czosnku fenkuł 4 anchois czerwona cebula sól 2 filety z barweny 1 cytryna 75 ml białego wytrawnego wina czarny pieprz strączek chili 400g makaronu linguini (suchego) Przygotowanie Rozgrzać patelnię z grubym dnem, wlać oliwę. Wrzucić posiekany czosnek i fenkuł, pokrojony w cienkie plasterki (listki odciąć i odłożyć). Dodać anchois i posiekaną cebulę, smażyć na średnim ogniu, aż cebula zmięknie, ale się nie przyrumieni. Posolić, włożyć filety skórą do góry. Posypać skórką otartą z cytryny, wlać wino. Wlać sporo oliwy, posypać świeżo zmielonym pieprzem i posiekanym chili (uprzednio usunąć nasionka). Zmniejszyć płomień i dodać sok z cytryny oraz częścią posiekanych listków fenkuła. Dodać ugotowane al. dente linguini, wymieszać, podawać posypane pozostałymi listkami fenkuła i skropione dodatkowo oliwą. © Jamie Oliver