Sałatka ze szpinaku

Szczegóły
Tytuł Sałatka ze szpinaku
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Sałatka ze szpinaku PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka ze szpinaku PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Sałatka ze szpinaku - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sałatka ze szpinaku Składniki 50 dag świeżego szpinaku, 2 jaja, 2 pomidory, 2 łyżki oliwy, łyżka soku z cytryny, ząbek czosnku, kilka listków bazylii lub lubczyku, cukier, sól Sposób przyrządzania Liście szpinaku przebrać, opłukać. W garnku zagotować litr osolonej wody. Włożyć szpinak do wrzątku i trzymać na ogniu 2 min, następnie osączyć na sicie, wystudzić i niezbyt drobno pokroić. Jaja ugotować na twardo, obrać i posiekać. Jeden pomidor pokroić w ćwierćplasterki, a drugi w nieduże kliny. Z oliwy, soku cytrynowego, zmiażdżonego czosnku zrobić sos, przyprawić go solą i cukrem, wlać do szpinaku. Dodać połowę posiekanych jaj, ćwierćplasterki pomidora, drobno pokrojoną bazylię albo lubczyk, wymieszać. Na półmisku uformować z sałatki kopułkę, posypać ją pozostałym jajem i udekorować cząstkami pomidora. Podawać jako dodatek do wędlin i zimnych mięs lub z pieczywem jako danie kolacyjne. 100 g - 55 kcal.