Sałatka Ali
Szczegóły |
Tytuł |
Sałatka Ali |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Sałatka Ali PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka Ali PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Sałatka Ali - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka Ali
Składniki
2 szklanki ryżu ugotowanego na sypko, 4 jaja na twardo, po 15
dag ogórków konserwowych i cebuli, po 2 łyżki posiekanej natki
pietruszki i szczypiorku, duże kwaskowe jabłko, 4 ząbki czosnku,
pół szklanki majonezu, 3-4 łyżki gęstej śmietany, łyżka
musztardy, cukier, sól, pieprz, sok z cytryny, zielenina do
dekoracji
Sposób przyrządzania
Czosnek rozetrzeć z solą, wymieszać z majonezem, śmietaną i musztardą. Trzy jaja,
ogórki i cebulę pokroić w drobniutką kostkę. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o dużych
oczkach. Ryż wymieszać z jajami, ogórkami, cebulą, jabłkiem i posiekaną zieleniną,
doprawić do smaku sokiem z cytryny i przyprawami, połączyć z 2/3 sosu. Wyłożyć na
salaterkę, polać resztą sosu, udekorować cząstkami jaja i zieleniną. Sałatka będzie
wyglądała efektowniej, jeśli ozdobimy ją konserwowym ogórkiem, cebulą, kolorową
papryką lub innymi warzywami.