Sałatka Ali
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Sałatka Ali |
Rozszerzenie: |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
![Ceneo.pl](http://app.ceneostatic.pl/common/image/logo/ap-logo-transparent-small.png)
Sałatka Ali PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd Sałatka Ali pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Sałatka Ali Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
Sałatka Ali Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka Ali
Składniki
2 szklanki ryżu ugotowanego na sypko, 4 jaja na twardo, po 15
dag ogórków konserwowych i cebuli, po 2 łyżki posiekanej natki
pietruszki i szczypiorku, duże kwaskowe jabłko, 4 ząbki czosnku,
pół szklanki majonezu, 3-4 łyżki gęstej śmietany, łyżka
musztardy, cukier, sól, pieprz, sok z cytryny, zielenina do
dekoracji
Sposób przyrządzania
Czosnek rozetrzeć z solą, wymieszać z majonezem, śmietaną i musztardą. Trzy jaja,
ogórki i cebulę pokroić w drobniutką kostkę. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o dużych
oczkach. Ryż wymieszać z jajami, ogórkami, cebulą, jabłkiem i posiekaną zieleniną,
doprawić do smaku sokiem z cytryny i przyprawami, połączyć z 2/3 sosu. Wyłożyć na
salaterkę, polać resztą sosu, udekorować cząstkami jaja i zieleniną. Sałatka będzie
wyglądała efektowniej, jeśli ozdobimy ją konserwowym ogórkiem, cebulą, kolorową
papryką lub innymi warzywami.