Sałatka Ali

Szczegóły
Tytuł Sałatka Ali
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Sałatka Ali PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka Ali PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Sałatka Ali - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sałatka Ali Składniki 2 szklanki ryżu ugotowanego na sypko, 4 jaja na twardo, po 15 dag ogórków konserwowych i cebuli, po 2 łyżki posiekanej natki pietruszki i szczypiorku, duże kwaskowe jabłko, 4 ząbki czosnku, pół szklanki majonezu, 3-4 łyżki gęstej śmietany, łyżka musztardy, cukier, sól, pieprz, sok z cytryny, zielenina do dekoracji Sposób przyrządzania Czosnek rozetrzeć z solą, wymieszać z majonezem, śmietaną i musztardą. Trzy jaja, ogórki i cebulę pokroić w drobniutką kostkę. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ryż wymieszać z jajami, ogórkami, cebulą, jabłkiem i posiekaną zieleniną, doprawić do smaku sokiem z cytryny i przyprawami, połączyć z 2/3 sosu. Wyłożyć na salaterkę, polać resztą sosu, udekorować cząstkami jaja i zieleniną. Sałatka będzie wyglądała efektowniej, jeśli ozdobimy ją konserwowym ogórkiem, cebulą, kolorową papryką lub innymi warzywami.