Klopsiki
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Klopsiki |
Rozszerzenie: |
Klopsiki PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd Klopsiki pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Klopsiki Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
Klopsiki Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
KLOPSIKI
Składniki: Wykonanie:
Do mięsa dodać sól i pieprz do smaku (można użyć
• 20 dag przyprawy do mięsa mielonego np. Knorra) i rozrobić z
mięsa namoczoną wcześniej suchą bułką. Namoczyć ręce w
mielonego wodzie i formować z mięsa kulki o średnicy mniej więcej 5
cm. Obtoczyć kulki w bułce tartej, wrzucić na gotującą
wodę (wody użyć tylko tyle, by klopsiki były zakryte) i
• sucha bułka ugotować. Rozrobić zimną wodę z mąką, dodać do wody
z klopsikami (mieszać wodę, by nie zrobiły się kluski z
mąki) tak, by ją zagęścić. Wrzucić pokrojone w kostkę
warzywa: marchew i pietruszkę. Można też tuż przed
• bułka tarta
wyłączeniem do sosu dodać posiekaną natkę pietruszki.
Podawać z ziemniakami polanymi sosem.
• mąka
• marchew
• pietruszka
• pieprz, sól