Klopsiki

Szczegóły
Tytuł Klopsiki
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Klopsiki PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Klopsiki PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Klopsiki - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 KLOPSIKI Składniki: Wykonanie: Do mięsa dodać sól i pieprz do smaku (można użyć • 20 dag przyprawy do mięsa mielonego np. Knorra) i rozrobić z mięsa namoczoną wcześniej suchą bułką. Namoczyć ręce w mielonego wodzie i formować z mięsa kulki o średnicy mniej więcej 5 cm. Obtoczyć kulki w bułce tartej, wrzucić na gotującą wodę (wody użyć tylko tyle, by klopsiki były zakryte) i • sucha bułka ugotować. Rozrobić zimną wodę z mąką, dodać do wody z klopsikami (mieszać wodę, by nie zrobiły się kluski z mąki) tak, by ją zagęścić. Wrzucić pokrojone w kostkę warzywa: marchew i pietruszkę. Można też tuż przed • bułka tarta wyłączeniem do sosu dodać posiekaną natkę pietruszki. Podawać z ziemniakami polanymi sosem. • mąka • marchew • pietruszka • pieprz, sól