Klopsiki
Szczegóły |
Tytuł |
Klopsiki |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Klopsiki PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Klopsiki PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Klopsiki - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
KLOPSIKI
Składniki: Wykonanie:
Do mięsa dodać sól i pieprz do smaku (można użyć
• 20 dag przyprawy do mięsa mielonego np. Knorra) i rozrobić z
mięsa namoczoną wcześniej suchą bułką. Namoczyć ręce w
mielonego wodzie i formować z mięsa kulki o średnicy mniej więcej 5
cm. Obtoczyć kulki w bułce tartej, wrzucić na gotującą
wodę (wody użyć tylko tyle, by klopsiki były zakryte) i
• sucha bułka ugotować. Rozrobić zimną wodę z mąką, dodać do wody
z klopsikami (mieszać wodę, by nie zrobiły się kluski z
mąki) tak, by ją zagęścić. Wrzucić pokrojone w kostkę
warzywa: marchew i pietruszkę. Można też tuż przed
• bułka tarta
wyłączeniem do sosu dodać posiekaną natkę pietruszki.
Podawać z ziemniakami polanymi sosem.
• mąka
• marchew
• pietruszka
• pieprz, sól