(odc.48) shabu shabu

Szczegóły
Tytuł (odc.48) shabu shabu
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.48) shabu shabu PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.48) shabu shabu PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.48) shabu shabu - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.48) shabu shabu Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.48) ilość osób: 4 czas przygotowania: 20 minut trudność: łatwe Shabu shabu to jedno z najpopularniejszych japońskich dań, rodzaj sławetnego fondue. W jego skład wchodzą cieniuteńkie plastry surowej wołowiny i surowe warzywa, które gotuje się samemu w garnku z gorącym bulionem z wodorostów kombu. Nazwa pochodzi od dźwięku wydawanego przez mięsa zanurzane w gorącym bulionie. Składniki 1,5–2 l zimnej wody 85 g suszonych wodorostów kombu* 225 g polędwicy wołowej cieniutko pokrojonej 115 g grzybów shiszitake* 115 g grzybów enoki* (usunąć nóżki) 115 g grzybów honshimeji* 115 g tofu, pokrojonego w kostkę 1 pęczek rzeżuchy wodnej, przyciętej Przygotowanie Garnek z wodą postawić na ogniu, dodać suszone wodorosty kombu. Gotować na wolnym ogniu jakieś 10 minut. Wyjąć wodorosty, kiedy woda zacznie wrzeć (nie można pozwolić, żeby wodorosty zagotowały się w wodzie!). Wołowinę pokroić na cienkie plastry – każdy z plastrów ubić ostrzem noża aż będą bardzo cienkie. Gotowe plastry ułożyć na talerzu. Zagotować bulion. Wrzucić do niego grzyby shiitake, enoki i honshimeji. Później dodać tofu i rzeżuchę wodną. Garnek z gotującym się bulionem natychmiast przestawić na stół. Pozwolić gościom na samodzielne gotowanie wołowiny poprzez zanurzanie jej, trzymanej pałeczkami, w bulionie. Można podawać z ryżem. © Jamie Oliver *dostępne w sklepach z żywnością orientalną