(odc.40) onion bhaji

Szczegóły
Tytuł (odc.40) onion bhaji
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.40) onion bhaji PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.40) onion bhaji PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.40) onion bhaji - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.40) onion bhaji Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.40) trudność: łatwe Składniki kilka czerwonych cebul 2 marchewki kilka papryczek chilli pęczek dymki pęczek świeżej kolendry kawałek świeżego imbiru 2 łyżeczki ziaren gorczycy 75 g mąki pszennej 75 g mąki z ciecierzycy 2 czubate łyżeczki kminu rzymskiego 1 łyżeczka sproszkowanej chilli 1 ½ łyżeczki kurkumy szczypta soli 250 mililitrów wody Przygotowanie Zetrzeć marchewki i wrzucić do miski. Pęczek dymki pokroić w ukośne kawałki, dorzucić do miski. Kilka papryczek chilli drobno posiekać i dorzucić. Cebule obrać i cienko pokroić, dorzucić. Imbir obrać i pokroić w słupki. Pęczek kolendry rozciąć na trzy części i dodać. Wsypać nasiona gorczycy. Wymieszać. W drugiej misce zrobić ciasto naleśnikowe. Wsypać mąkę pszennej i mąkę z ciecierzycy. Dodać roztarty kmin rzymski, dosypać sproszkowaną chilli, kurkumę, szczyptę soli. Wymieszać. Przygotować w dzbanku 250 mililitrów wody. Dolewać stopniowo, mieszając, aż powstanie ciasto, które powinno mieć gęstość śmietany. Mocno rozgrzać patelnię. Wlać olej słonecznikowy na patelnię. Do trzeciej miski nałożyć porcję wymieszanych warzyw, wlać tyle ciasta, żeby je skleiło. Gdy olej się rozgrzeje, wyłożyć masę na patelnię. Rozpłaszczyć, placek powinien mieć grubość około centymetra. Smażyć po obu stronach, aż będzie chrupiący i złocisty. Zdjąć z patelni, pokroić na ćwiartki. Podawać gorący z sałatą i kwaskową śmietaną albo z sosem pomidorowym na zimno lub innymi chutney. © Jamie Oliver