(odc.23) pierożki tortellini w stylu tajskim

Szczegóły
Tytuł (odc.23) pierożki tortellini w stylu tajskim
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.23) pierożki tortellini w stylu tajskim PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.23) pierożki tortellini w stylu tajskim PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.23) pierożki tortellini w stylu tajskim - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.23) pierożki tortellini w stylu tajskim Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.23) trudność: trudne Składniki 4 ząbki czosnku 2 łodygi trawy cytrynowej 2 kawałki imbiru wielkości kciuka pęczek natki kolendry 4 udka kurczaka bez kości 4-5 łyżek (60-75 ml) sosu sojowego 2 łyżeczki (10 ml) oleju sezamowego 1 jajko płatki ciasta na pierożki won ton olej lub oliwa do smażenia sos sojowy Przygotowanie Czosnek obrać z łupin i wrzucić do malaksera. Odkroić końce i twardy dół z łodyg trawy cytrynowej, usunąć twarde zewnętrzne liście. Przekroić łodygi wzdłuż na pół i rozgnieść płaską stroną noża. Przekroić w poprzek na pół i dorzucić do malaksera. Imbir obrać i wrzucić do malaksera. Odkroić korzenie, łodygi i część naci kolendry (resztę natki zachować do dekoracji) i wrzucić do malaksera. Zmiksować wszystko razem. Dodać mięso kurczaka i zmiksować, wlać sos sojowy i olej sezamowy i zmiksować, dodać jajko i wszystko razem zmiksować na gładką, dosyć luźną masę. Przełożyć masę do torebki foliowej i zsunąć w jeden róg. Ścisnąć i skręcić górę torby, odciąć rożek przy nadzieniu. Płatki ciasta rozłożyć na blacie, na każdy wycisnąć porcję nadzienia. Spryskać ciasto wodą (np. zraszaczem do kwiatów). Składać płatki ciasta na ukos i szczelnie sklejać brzegi, usuwając powietrze wokół nadzienia. Zwilżyć końce ciasta na dłuższym brzegu, skręcić, zawinąć i skleić ze sobą (jak pierożki tortellini). Ułożyć pierożki w bambusowym koszyku lub we wkładce do gotowania na parze, wstawić do garnka z wrzącą wodą i gotować na parze na małym ogniu ok. 10 minut. Przed podaniem rozgrzać olej na patelni teflonowej i podsmażyć pierożki z jednej strony na złoto. Wyłożyć na talerz lub deskę. Drobno posiekać resztę natki kolendry. Podawać posypane natką kolendry, z sosem sojowym do maczania w miseczce. Podane proporcje składników pozwalają na wykonanie 40 sztuk pierożków. © Jamie Oliver 2002