(odc.03) sorbet z limonek i bazylii(1)

Szczegóły
Tytuł (odc.03) sorbet z limonek i bazylii(1)
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

 

(odc.03) sorbet z limonek i bazylii(1) PDF Ebook podgląd online:

Pobierz PDF

 

 

 


 

Zobacz podgląd (odc.03) sorbet z limonek i bazylii(1) pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. (odc.03) sorbet z limonek i bazylii(1) Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.

(odc.03) sorbet z limonek i bazylii(1) Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:

 

Strona 1 (odc.03) sorbet z limonek i bazylii Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.3) ilość osób: 4 trudność: łatwe Składniki 2 kieliszki (300 ml) cukru 1 kieliszek (150 ml) wody 5-6 limonek plus ew. jeszcze jedna pęczek bazylii Przygotowanie Wsypać cukier do rondla i wlać wodę. Zetrzeć skórkę z limonek i dorzucić do rondla. Zamieszać i postawić na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować ok. 5 minut. Zdjąć z ognia i odstawić, by płyn ostygł. Pomasować limonki i wycisnąć sok, w sumie powinno go być ok. 150 ml. Wlać do ostudzonego syropu i dobrze wymieszać. Spróbować i ew. dodać jeszcze trochę soku, jeśli płyn jest za słodki. Zostawić kilka listków bazylii do dekoracji. Resztę porwać na kawałki, wrzucić do moździerza i utłuc na miazgę. Przełożyć pulpę do syropu i zamieszać. Przecedzić przez niezbyt gęste sito, wyciskając drobinki skórki i bazylii. Przelać mieszaninę do metalowej miski i wstawić do zamrażarki na 45 minut. Potem wyjąć, ubić dobrze trzepaczką i wstawić z powrotem do zamrażarki. Po około 30 minutach sorbet powinien być gotowy. Jeśli nie, należy znów ubić go trzepaczką i wstawić do zamrażarki na kolejne 30 minut. Łyżką ogrzaną w gorącej wodzie nakładać porcje do schłodzonych miseczek i dekorować listkiem bazylii. © Jamie Oliver 2002

O nas

PDF-X.PL to narzędzie, które pozwala Ci na darmowy upload plików PDF bez limitów i bez rejestracji a także na podgląd online kilku pierwszych stron niektórych książek przed zakupem, wyszukiwanie, czytanie online i pobieranie dokumentów w formacie pdf dodanych przez użytkowników. Jeśli jesteś autorem lub wydawcą książki, możesz pod jej opisem pobranym z empiku dodać podgląd paru pierwszych kartek swojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu. Powyższe działania dotyczą stron tzw. promocyjnych, pozostałe strony w tej domenie to dokumenty w formacie PDF dodane przez odwiedzających. Znajdziesz tu różne dokumenty, zapiski, opracowania, powieści, lektury, podręczniki, notesy, treny, baśnie, bajki, rękopisy i wiele więcej. Część z nich jest dostępna do pobrania bez opłat. Poematy, wiersze, rozwiązania zadań, fraszki, treny, eseje i instrukcje. Sprawdź opisy, detale książek, recenzje oraz okładkę. Dowiedz się więcej na oficjalnej stronie sklepu, do której zaprowadzi Cię link pod przyciskiem "empik". Czytaj opracowania, streszczenia, słowniki, encyklopedie i inne książki do nauki za free. Podziel się swoimi plikami w formacie "pdf", odkryj olbrzymią bazę ebooków w formacie pdf, uzupełnij ją swoimi wrzutkami i dołącz do grona czytelników książek elektronicznych. Zachęcamy do skorzystania z wyszukiwarki i przetestowania wszystkich funkcji serwisu. Na www.pdf-x.pl znajdziesz ukryte dokumenty, sprawdzisz opisy ebooków, galerie, recenzje użytkowników oraz podgląd wstępu niektórych książek w celu promocji. Oceniaj ebooki, pisz komentarze, głosuj na ulubione tytuły i wrzucaj pliki doc/pdf na hosting. Zapraszamy!