Sałatka z papryki
Szczegóły |
Tytuł |
Sałatka z papryki |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Sałatka z papryki PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka z papryki PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Sałatka z papryki - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka z papryki
Składniki
1,5 kg czerwonej papryki, 40 dag cebuli, 60 dag pomidorów, 50
dag kwaśnych jabłek, 3/4 szklanki oleju, sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Z papryki wyciąć gniazda nasienne, strąki opłukać, osączyć i pokroić w paski. Cebulę
pokroić w plasterki i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać paprykę i smażyć razem kilka
minut. Następnie dodać obrane jabłka, starte na tarce o dużych oczkach, oraz pokrojone
w ćwiartki pomidory, wcześniej sparzone i obrane ze skóry. Dusić ok. 10 min, doprawić
solą i pieprzem. Na koniec wsypać posiekaną natkę i gotować jeszcze minutę. Nałożyć
sałatkę do wyparzonych słoików typu twist, zakręcić i pasteryzować 20-25 minut.