Sałatka z fasoli szparagowej i polędwicy
Szczegóły |
Tytuł |
Sałatka z fasoli szparagowej i polędwicy |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Sałatka z fasoli szparagowej i polędwicy PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka z fasoli szparagowej i polędwicy PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Sałatka z fasoli szparagowej i polędwicy - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka z fasolki szparagowej i polędwicy
Składniki
Po dużej puszce lub słoiku żółtej i zielonej konserwowej fasolki
szparagowej, 20 dag polędwicy sopockiej lub szynki
Sposób przyrządzania
Sos: pół szklanki kremówki, sok z jednej cytryny, mała cebula, cukier, pieprz, sól, cytry-
na do dekoracji
Fasolkę wyjąć z puszki i osączyć. Polędwicę pokroić w wąskie paseczki. Sok z cytryny
wymieszać ze śmietaną, posiekaną cebulką i przy-
prawami. Osączoną fasolkę promieniście ułożyć na półmisku (na przemian żółtą i
zieloną), polać sosem. Na wierzchu ułożyć pokrojoną wędlinę. Cytrynę starannie
wyszorować szczoteczką pod bieżącą ciepłą wodą. Udekorować plasterkami cytryny.
(100 g - 80 kcal).