Sałatka warzywna1

Szczegóły
Tytuł Sałatka warzywna1
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Sałatka warzywna1 PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka warzywna1 PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Sałatka warzywna1 - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sałatka warzywna Składniki Przepis 4 jajka na twardo około 5 średnich marchewek Ziemniaki ugotować, uważajac, żeby się nie puszka groszku rozpadły. Pokroić je w kostkę, podobnie ogórki, puszka kukurydzy jabłko, jajka i ugotowaną marchewkę. Dodać groszek 4 ogórki kiszone i kukurydzę. Posolić, popieprzyć, wymieszać z łyżką 1,5 jabłka albo dwiema majonezu i łyżeczką musztardy. 3 ziemniaki Wstawić do lodówki na kilka godzin do przegryzienia. majonez musztarda Uwagi: 1. Nigdy nie trzymam się ściśle ilości składników. Po prostu mieszam wszystko z przyprawami i majonezem, a potem smakuję i w ten sposób sprawdzam czego jeszcze potrzeba. Ogórki mogą być przecież mało kwaśne, wtedy daję ich więcej, a jabłko za słodkie, wtedy mniej itd. Proporcje są raczej sprawą gustu. 2. Jeśli sałatka wydaje nam się zbyt mało wyrazista w smaku można dodać pokrojonego w cieniusieńkie krótkie paseczki pora, a dokładniej jego białą część. Albo kilka marynowanych pieczarek, jak kto woli. 3. Doradzam własnoręczne ugotowanie marchewki zamiast kupowania jej w słoiczkach w sklepie. Prawdopodobnie nabędziemy bardzo miękką marchew, która podczas mieszania składników po prostu się rozciapie, a sałatka zmieni kolor na różowy.