Sałatka warzywna1
Szczegóły |
Tytuł |
Sałatka warzywna1 |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Sałatka warzywna1 PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka warzywna1 PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Sałatka warzywna1 - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka warzywna
Składniki Przepis
4 jajka na twardo
około 5 średnich marchewek Ziemniaki ugotować, uważajac, żeby się nie
puszka groszku rozpadły. Pokroić je w kostkę, podobnie ogórki,
puszka kukurydzy jabłko, jajka i ugotowaną marchewkę. Dodać groszek
4 ogórki kiszone i kukurydzę. Posolić, popieprzyć, wymieszać z łyżką
1,5 jabłka albo dwiema majonezu i łyżeczką musztardy.
3 ziemniaki Wstawić do lodówki na kilka godzin do przegryzienia.
majonez
musztarda Uwagi:
1. Nigdy nie trzymam się ściśle ilości składników. Po
prostu mieszam wszystko z przyprawami i
majonezem, a potem smakuję i w ten sposób
sprawdzam czego jeszcze potrzeba. Ogórki mogą
być przecież mało kwaśne, wtedy daję ich więcej, a
jabłko za słodkie, wtedy mniej itd. Proporcje są
raczej sprawą gustu.
2. Jeśli sałatka wydaje nam się zbyt mało wyrazista
w smaku można dodać pokrojonego w cieniusieńkie
krótkie paseczki pora, a dokładniej jego białą część.
Albo kilka marynowanych pieczarek, jak kto woli.
3. Doradzam własnoręczne ugotowanie marchewki
zamiast kupowania jej w słoiczkach w sklepie.
Prawdopodobnie nabędziemy bardzo miękką
marchew, która podczas mieszania składników po
prostu się rozciapie, a sałatka zmieni kolor na
różowy.