Sałatka słoneczna

Szczegóły
Tytuł Sałatka słoneczna
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Sałatka słoneczna PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka słoneczna PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Sałatka słoneczna - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sałatka słoneczna Składniki 25 dag pomidorów, świeży ogórek sałatkowy, 2 młode cebulki ze szczypiorkiem, bulwa kopru włoskiego, 2 strąki żółtej papryki, 20 dag kukurydzy z puszki. Sos: 4 łyżki octu jabłkowego, 2 łyżeczki miodu, 6 łyżek oleju słonecznikowego, sól, pieprz Sposób przyrządzania Warzywa umyć, koper pokroić na cieniutkie plastry, pomidory na ósemki, ogórek wraz ze skórą na dość grube plastry, cebulki w półksiężyce, paprykę najpierw na ćwiartki, potem w paski, szczypior posiekać. W głębokiej przezroczystej salaterce ułożyć warzywa kupkami (np. plastry kopru, obok cebulki i szczypior, po drugiej stronie kukurydza, na niej pomidory, pośrodku salaterki ogórki, na nich papryka). Połączyć składniki sosu - wlać je wszystkie do słoiczka, zakręcić i energicznie potrząsać, aż uzyskają jednolitą gęstą konsystencję. Sałatkę obficie skropić sosem i zaraz podać. Wymieszać dopiero przed nałożeniem na talerze.