Sałatka słoneczna
Szczegóły |
Tytuł |
Sałatka słoneczna |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Sałatka słoneczna PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka słoneczna PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Sałatka słoneczna - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka słoneczna
Składniki
25 dag pomidorów, świeży ogórek sałatkowy, 2 młode cebulki ze
szczypiorkiem, bulwa kopru włoskiego, 2 strąki żółtej papryki, 20
dag kukurydzy z puszki. Sos: 4 łyżki octu jabłkowego, 2 łyżeczki
miodu, 6 łyżek oleju słonecznikowego, sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Warzywa umyć, koper pokroić na cieniutkie plastry, pomidory na ósemki, ogórek wraz ze
skórą na dość grube plastry, cebulki w półksiężyce, paprykę najpierw na ćwiartki, potem
w paski, szczypior posiekać. W głębokiej przezroczystej salaterce ułożyć warzywa
kupkami (np. plastry kopru, obok cebulki i szczypior, po drugiej stronie kukurydza, na niej
pomidory, pośrodku salaterki ogórki, na nich papryka). Połączyć składniki sosu - wlać je
wszystkie do słoiczka, zakręcić i energicznie potrząsać, aż uzyskają jednolitą gęstą
konsystencję. Sałatkę obficie skropić sosem i zaraz podać. Wymieszać dopiero przed
nałożeniem na talerze.