Sałatka brokułowa w sosie awokado
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Sałatka brokułowa w sosie awokado |
Rozszerzenie: |
Sałatka brokułowa w sosie awokado PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd Sałatka brokułowa w sosie awokado pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Sałatka brokułowa w sosie awokado Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
Sałatka brokułowa w sosie awokado Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka brokułowa w sosie awokado
Składniki
50 dag brokułów (mogą być mrożone), czerwona cebula, 2
nieduże ogórki kwaszone, 2 jaja ugotowane na twardo, dojrzałe
awokado, pół szklanki jogurtu naturalnego, łyżka prażonych
pestek dyni, cukier, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Brokuły włożyć do osolonego i lekko posłodzonego wrzątku i gotować 3 min. Odcedzić i
ostudzić. Cebulę pokroić w piórka, ogórki kwaszone w ćwierćplasterki, a jaja w ósemki.
Brokuły ułożyć na salaterce i delikatnie wymieszać z cebulką i ogórkami kwaszonymi. Na
wierzchu ułożyć cząstki jaj. Awokado obrać ze skórki, przepołowić, wyjąć pestkę, a
miąższ pokroić i zmiksować z jogurtem. Doprawić sos cukrem, pieprzem i solą, polać nim
sałatkę. Posypać posiekanymi pestkami dyni.
Dojrzały owoc awokado lekko się ugina pod naciskiem palców.