Sałatka brokułowa w sosie awokado
Szczegóły |
Tytuł |
Sałatka brokułowa w sosie awokado |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Sałatka brokułowa w sosie awokado PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka brokułowa w sosie awokado PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Sałatka brokułowa w sosie awokado - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka brokułowa w sosie awokado
Składniki
50 dag brokułów (mogą być mrożone), czerwona cebula, 2
nieduże ogórki kwaszone, 2 jaja ugotowane na twardo, dojrzałe
awokado, pół szklanki jogurtu naturalnego, łyżka prażonych
pestek dyni, cukier, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Brokuły włożyć do osolonego i lekko posłodzonego wrzątku i gotować 3 min. Odcedzić i
ostudzić. Cebulę pokroić w piórka, ogórki kwaszone w ćwierćplasterki, a jaja w ósemki.
Brokuły ułożyć na salaterce i delikatnie wymieszać z cebulką i ogórkami kwaszonymi. Na
wierzchu ułożyć cząstki jaj. Awokado obrać ze skórki, przepołowić, wyjąć pestkę, a
miąższ pokroić i zmiksować z jogurtem. Doprawić sos cukrem, pieprzem i solą, polać nim
sałatkę. Posypać posiekanymi pestkami dyni.
Dojrzały owoc awokado lekko się ugina pod naciskiem palców.