(odc.20) chrupiąca sałatka z kiełkami

Szczegóły
Tytuł (odc.20) chrupiąca sałatka z kiełkami
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.20) chrupiąca sałatka z kiełkami PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.20) chrupiąca sałatka z kiełkami PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.20) chrupiąca sałatka z kiełkami - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.20) chrupiąca sałatka z kiełkami Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.20) ilość osób: 4 trudność: łatwe Składniki 2 garści kiełków lucerny i brokułów (albo kozieradki) 2 garści kiełków fasoli mung 2 garści kiełków słonecznika mieszanka jadalnych kwiatów pęczek mięty 2 małe cukinie 2 główki radicchio Treviso lub czerwonej cykorii pęczek młodej marchewki 1 fenkuł 1 pęczek rzodkiewek 1 mały seler naciowy Na sos 2 łyżki (30 ml) musztardy Dijon 4 łyżki (60 ml) creme fraiche 1-2 łyżki (15-30 ml) oliwy 2-3 łyżki octu ziołowego lub z białego wina sól i pieprz Przygotowanie Oderwać listki mięty z łodyżek. Odkroić ogonki, cukinie przekroić wzdłuż na pół i pokroić wzdłuż na cienkie plasterki. Cykorie przekroić wzdłuż na pół, a następnie pokroić na cienkie paski. Marchewkę pokroić wzdłuż na cienkie paski. Fenkuł przekroić na pół i pokroić na cienkie plasterki. Rzodkiewki pokroić na cienkie plasterki. Z selera naciowego usunąć zewnętrzne łodygi, odkroić końce, przekroić w poprzek na pół i pokroić łodygi wzdłuż na cienkie plasterki. W dużej misce zmieszać kiełki, kwiaty, miętę, cukinię, cykorię, marchewkę, fenkuł, rzodkiewki i seler naciowy. Zmieszać składniki sosu i polać sałatkę. Wymieszać wszystko razem. © Jamie Oliver 2002