(odc.20) chrupiąca sałatka z kiełkami
Szczegóły |
Tytuł |
(odc.20) chrupiąca sałatka z kiełkami |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
(odc.20) chrupiąca sałatka z kiełkami PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.20) chrupiąca sałatka z kiełkami PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
(odc.20) chrupiąca sałatka z kiełkami - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
(odc.20) chrupiąca sałatka z kiełkami
Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.20)
ilość osób: 4
trudność: łatwe
Składniki
2 garści kiełków lucerny i brokułów (albo kozieradki)
2 garści kiełków fasoli mung
2 garści kiełków słonecznika
mieszanka jadalnych kwiatów
pęczek mięty
2 małe cukinie
2 główki radicchio Treviso lub czerwonej cykorii
pęczek młodej marchewki
1 fenkuł
1 pęczek rzodkiewek
1 mały seler naciowy
Na sos
2 łyżki (30 ml) musztardy Dijon
4 łyżki (60 ml) creme fraiche
1-2 łyżki (15-30 ml) oliwy
2-3 łyżki octu ziołowego lub z białego wina
sól i pieprz
Przygotowanie
Oderwać listki mięty z łodyżek. Odkroić ogonki, cukinie przekroić wzdłuż na pół i pokroić
wzdłuż na cienkie plasterki. Cykorie przekroić wzdłuż na pół, a następnie pokroić na cienkie
paski. Marchewkę pokroić wzdłuż na cienkie paski. Fenkuł przekroić na pół i pokroić na
cienkie plasterki. Rzodkiewki pokroić na cienkie plasterki. Z selera naciowego usunąć
zewnętrzne łodygi, odkroić końce, przekroić w poprzek na pół i pokroić łodygi wzdłuż na
cienkie plasterki. W dużej misce zmieszać kiełki, kwiaty, miętę, cukinię, cykorię, marchewkę,
fenkuł, rzodkiewki i seler naciowy. Zmieszać składniki sosu i polać sałatkę. Wymieszać
wszystko razem.
© Jamie Oliver 2002