Wykwintna z indykiem
Szczegóły |
Tytuł |
Wykwintna z indykiem |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Wykwintna z indykiem PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Wykwintna z indykiem PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Wykwintna z indykiem - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Wykwintna z indykiem
Składniki
40 dag upieczonej piersi indyka, pół szklanki długoziarnistego
ryżu, 3-4 cykorie, duże słodkie jabłko lub gruszka, łyżeczka soku
z cytryny, 2 łyżki rodzynek, 10-15 migdałów, łyżeczka kurkumy,
łyżka sosu sojowego, 3 łyżki majonezu, mały jogurt naturalny,
pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Ryż ugotować na sypko w wodzie z dodatkiem kurkumy i sosu sojowego, osączyć i
ostudzić. Z cykorii wyciąć gorzki środek, a listki umyć i pokroić w centymetrowe paski.
Jeśli cykoria okaże się gorzka, włożyć ją na godzinę do posłodzonej zimnej wody, po
czym osączyć na sicie. Jabłko lub gruszkę obrać i pokroić w paski, skropić sokiem z
cytryny. Indyka pokroić w kostkę. Rodzynki sparzyć wrzątkiem i osączyć. Migdały włożyć
na minutę do wrzącej wody, wyjąć, ostudzić, obrać ze skórki, podzielić na połówki.
Wszystkie produkty wymieszać z majonezem, jogurtem i przyprawami.