Wykwintna z indykiem

Szczegóły
Tytuł Wykwintna z indykiem
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Wykwintna z indykiem PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Wykwintna z indykiem PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Wykwintna z indykiem - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Wykwintna z indykiem Składniki 40 dag upieczonej piersi indyka, pół szklanki długoziarnistego ryżu, 3-4 cykorie, duże słodkie jabłko lub gruszka, łyżeczka soku z cytryny, 2 łyżki rodzynek, 10-15 migdałów, łyżeczka kurkumy, łyżka sosu sojowego, 3 łyżki majonezu, mały jogurt naturalny, pieprz, sól Sposób przyrządzania Ryż ugotować na sypko w wodzie z dodatkiem kurkumy i sosu sojowego, osączyć i ostudzić. Z cykorii wyciąć gorzki środek, a listki umyć i pokroić w centymetrowe paski. Jeśli cykoria okaże się gorzka, włożyć ją na godzinę do posłodzonej zimnej wody, po czym osączyć na sicie. Jabłko lub gruszkę obrać i pokroić w paski, skropić sokiem z cytryny. Indyka pokroić w kostkę. Rodzynki sparzyć wrzątkiem i osączyć. Migdały włożyć na minutę do wrzącej wody, wyjąć, ostudzić, obrać ze skórki, podzielić na połówki. Wszystkie produkty wymieszać z majonezem, jogurtem i przyprawami.