Rurki zapiekane
Szczegóły |
Tytuł |
Rurki zapiekane |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Rurki zapiekane PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Rurki zapiekane PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Rurki zapiekane - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
RURKI ZAPIEKANE
Składniki: Wykonanie:
W dużej ilości posolonej wody gotujemy makaron "al
• makaron — dente", odcedzamy i mieszamy razem z masłem,
rurki następnie dodajemy śmietanę (jeżeli śmietana jest
bardzo gęsta dodać odrobinę mleka) starty ser
parmezan, odrobinę soli i pieprzu. Wykładamy połowę
• masło przygotowanego makaronu na wysoka blaszkę,
następnie rozkładamy na całej powierzchni pokrojoną w
kostkę mozzarellę, przykrywamy całość drugą połową
makaronu. Posypujemy tartą bułką, kładąc na końcu na
• 1 szklanka
powierzchni kilka malutkich kawałków masła. Wstawiamy
gęstej
całość do gorącego piekarnika i zapiekamy około 20
śmietany (na
minut.
4 osoby)
• 2 mozarelle
(na 4 osoby)
• 100 g.
parmezanu
• bułka tarta
• sól, pieprz