Koktajl z awokado i krewetek
Szczegóły |
Tytuł |
Koktajl z awokado i krewetek |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Koktajl z awokado i krewetek PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Koktajl z awokado i krewetek PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Koktajl z awokado i krewetek - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Koktajl z awokado i krewetek
Składniki
2 dojrzałe awokado, puszka lub 20 dag mrożonych krewetek,
nieduża cykoria, 2 łyżki małych cebulek marynowanych, kilka liści
sałaty kędzierzawej.
Sos: 3 łyżki majonezu, łyżka keczupu, łyżka whisky lub brandy,
pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Awokado przekroić, obrać, pokroić w kostkę i natychmiast wymieszać z osączonymi
cebulkami. Z cykorii wyciąć gorzki środek, a liście pokroić w paski, opłukać, starannie
osączyć. Krewetki konserwowe osączyć, a mrożone włożyć do wrzątku na 3 min,
osączyć na sitku i ostudzić. Składniki sosu połączyć i wymieszać z warzywami oraz
krewetkami. Podawać w pucharkach, wyłożonych kawałkami liści sałaty kędzierzawej.