Koktajl z awokado i krewetek
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Koktajl z awokado i krewetek |
Rozszerzenie: |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Koktajl z awokado i krewetek PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd Koktajl z awokado i krewetek pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Koktajl z awokado i krewetek Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
Koktajl z awokado i krewetek Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
Koktajl z awokado i krewetek
Składniki
2 dojrzałe awokado, puszka lub 20 dag mrożonych krewetek,
nieduża cykoria, 2 łyżki małych cebulek marynowanych, kilka liści
sałaty kędzierzawej.
Sos: 3 łyżki majonezu, łyżka keczupu, łyżka whisky lub brandy,
pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Awokado przekroić, obrać, pokroić w kostkę i natychmiast wymieszać z osączonymi
cebulkami. Z cykorii wyciąć gorzki środek, a liście pokroić w paski, opłukać, starannie
osączyć. Krewetki konserwowe osączyć, a mrożone włożyć do wrzątku na 3 min,
osączyć na sitku i ostudzić. Składniki sosu połączyć i wymieszać z warzywami oraz
krewetkami. Podawać w pucharkach, wyłożonych kawałkami liści sałaty kędzierzawej.