Jaś fasola
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Jaś fasola |
Rozszerzenie: |
Jaś fasola PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd Jaś fasola pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Jaś fasola Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
Jaś fasola Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
Jaś fasola
Składniki
30 dag fasoli Jaś, 3 ogórki konserwowe, por, 4 ząbki czosnku,
łyżka świeżych posiekanych liści cząbru lub łyżeczka suszonego.
Sos: 3 łyżki keczupu, 3 łyżki oliwy, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Fasolę zalać dużą ilością wrzątku i odstawić na 2 godz. Następnie osączyć i ugotować w
świeżej osolonej wodzie. Odlać i ostudzić. Ogórki pokroić w półkrążki, por - w krążki.
Dodać przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Do keczupu dolewać - po kilka
kropli - oliwę, cały czas ucierając. Warzywa wymieszać z sosem.