Baleron Białoruski

Szczegóły
Tytuł Baleron Białoruski
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Baleron Białoruski PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Baleron Białoruski PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Baleron Białoruski - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Baleron Białoruski Składniki: 1. Kurczak ok.2 kg 2. 1 podwójna pierś z kurczaka 3. 1 główka czosnku 4. sól 5. pieprz czarny 6. 1 łyżka żelatny spożywczej Oraz folia spożywcza Wykonanie Kurczaka i pierś umyd i osuszyd. Następnie za pomocą ostrego nożyka oddzielid mięso od kości / wyluzowad /. Ja to robię zaczynając od piersi tak aby pozostał jeden wielki płat mięsa razem ze skórą. Następnie wszystko solę, czosnkuję, pieprzę i dodaję żelatynę suchą aby wszystko się potem skleiło. Tak przygotowane mięso zostawiam w lodówce na noc. Następnego dnia wszystko roluję tak aby mięso wraz z dodatkowa piersią było werwątrz skóry z kurczaka i zawijam bardzo szczelnie w folię spożywczą / przeźroczytą nie aluminiową/. Powstawje baton który przypomina struclę makową. Tak przygotowaną paczuszkę parzę w temp. 80 st.C przez około 3-4 godziny. Po tym czasie zostawiam do ostygnięcia najlepiej na noc. Aby wzmocnid smak można dodad do środka mięsa dodatkowo majeranek. SMACZNEGO Wosiek