Baleron Białoruski
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Baleron Białoruski |
Rozszerzenie: |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Baleron Białoruski PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd Baleron Białoruski pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Baleron Białoruski Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
Baleron Białoruski Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
Baleron Białoruski
Składniki:
1. Kurczak ok.2 kg
2. 1 podwójna pierś z kurczaka
3. 1 główka czosnku
4. sól
5. pieprz czarny
6. 1 łyżka żelatny spożywczej
Oraz folia spożywcza
Wykonanie
Kurczaka i pierś umyd i osuszyd. Następnie za pomocą ostrego nożyka oddzielid mięso od kości /
wyluzowad /. Ja to robię zaczynając od piersi tak aby pozostał jeden wielki płat mięsa razem ze skórą.
Następnie wszystko solę, czosnkuję, pieprzę i dodaję żelatynę suchą aby wszystko się potem skleiło.
Tak przygotowane mięso zostawiam w lodówce na noc. Następnego dnia wszystko roluję tak aby
mięso wraz z dodatkowa piersią było werwątrz skóry z kurczaka i zawijam bardzo szczelnie w folię
spożywczą / przeźroczytą nie aluminiową/. Powstawje baton który przypomina struclę makową. Tak
przygotowaną paczuszkę parzę w temp. 80 st.C przez około 3-4 godziny. Po tym czasie zostawiam do
ostygnięcia najlepiej na noc.
Aby wzmocnid smak można dodad do środka mięsa dodatkowo majeranek.
SMACZNEGO
Wosiek