sernik na herbatnikach
Szczegóły |
Tytuł |
sernik na herbatnikach |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
sernik na herbatnikach PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie sernik na herbatnikach PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
sernik na herbatnikach - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sernik na herbatnikach
Składniki:
• 2 3 paczki herbatników typu "petitki"
• 1 kg białego sera trzykrotnie mielonego
• 8 jaj
• 1,5 szklanki cukru
• 15 dag masła, miękkiego
• 2 łyżki mąki pszennej
• 2 łyżki mąki ziemniaczanej
• aromat waniliowy
• bakalie: rodzynki, skórka pomarańczowa, czyli co kto lubi :)
• szczypta soli
Polewa:
• 100 g gorzkiej czekolady
• 1/2 szklanki śmietany (nie musi koniecznie być słodka)
Blaszkę (25 x 30 cm) wyłożyć herbatnikami. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić z
solą na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem i masłem na puszystą masę, dodać
ser, obie mąki, aromat i zmiksować. Masę serową delikatnie (łyżką) wymieszać z
pianą z białek, pod koniec wsypując bakalie.
Piec około 50 minut w temperaturze
180°C.
Wykonać polewę: czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ze śmietaną, wymiesza ć.
Jeszcze gorącą polać ciasto.
Smacznego :)
Strona 2