sernik na herbatnikach

Szczegóły
Tytuł sernik na herbatnikach
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

sernik na herbatnikach PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie sernik na herbatnikach PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

sernik na herbatnikach - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sernik na herbatnikach Składniki: • 2 ­ 3 paczki herbatników typu "petitki" • 1 kg białego sera trzykrotnie mielonego • 8 jaj • 1,5 szklanki cukru • 15 dag masła, miękkiego • 2 łyżki mąki pszennej • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • aromat waniliowy • bakalie: rodzynki, skórka pomarańczowa, czyli co kto lubi :) • szczypta soli Polewa: • 100 g gorzkiej czekolady  • 1/2 szklanki śmietany (nie musi koniecznie być słodka) Blaszkę (25 x 30 cm) wyłożyć herbatnikami. Oddzielić białka od  żółtek. Białka ubić z  solą na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem i masłem na puszystą masę, dodać  ser, obie mąki, aromat i zmiksować. Masę serową delikatnie (łyżką) wymieszać z   pianą z białek, pod koniec wsypując bakalie.  Piec około 50 minut w temperaturze 180°C.  Wykonać polewę: czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ze śmietaną, wymiesza ć.   Jeszcze gorącą polać ciasto.  Smacznego :) Strona 2