(odc.47) pieczony stek z antrykotu z ziemniakami

Szczegóły
Tytuł (odc.47) pieczony stek z antrykotu z ziemniakami
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.47) pieczony stek z antrykotu z ziemniakami PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.47) pieczony stek z antrykotu z ziemniakami PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.47) pieczony stek z antrykotu z ziemniakami - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.47) pieczony stek z antrykotu z ziemniakami Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.47) ilość osób: 2 czas przygotowania: 1 godzina trudność: łatwe Stek 1 stek z antrykotu 6 gałązek świeżego rozmarynu Ziemniaki ziemniaki, obrane, pokrojone w 2,5 cm kostkę, podgotowane przez jakieś 10-15 minut świeży rozmaryn 1 główka czosnku sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz piekarnik rozgrzany do temp. 200 stopni C Przygotowanie Oberwać dolne listki rozmarynu, przeciągając kciukiem i wskazującym palcem wzdłuż gałązki. Gałązki zanurzyć na chwilę we wrzącej wodzie, to wzmocni aromat rozmarynu. Otrzepać z nadmiaru wody. Zaostrzyć końcówki gałązek, jak małe strzały. Przebić i przeciągnąć je przez mięso. Listki rozmarynu pokroić i natrzeć nimi stek z dwóch stron. Przełożyć na talerz, przykryć i zostawić na pół godziny w temperaturze pokojowej (wołowina o takiej temperaturze lepiej się smaży i jest bardziej soczyste). Gotować ziemniaki w osolonej wodzie przez 10-15 minut. Odcedzić. Mięso skropić oliwą z obu stron. Podgrzać patelnię wielkością pasującą do piekarnika. Smażyć mięso przez minutę po każdej stronie. Podnieść mięso, na patelnię włożyć ziemniaki z rozmarynem i ząbkami czosnku, solą i pieprzem. Z powrotem przełożyć mięso na patelnię. Włożyć patelnię do piekarnika i piec wołowinę z ziemniakami przez jakieś 30 minut. Podawać pokrojone w plastry. © Jamie Oliver