(odc.41) dorsz pieczony w liściach bananowca

Szczegóły
Tytuł (odc.41) dorsz pieczony w liściach bananowca
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.41) dorsz pieczony w liściach bananowca PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.41) dorsz pieczony w liściach bananowca PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.41) dorsz pieczony w liściach bananowca - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.41) dorsz pieczony w liściach bananowca Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.41) trudność: łatwe Składniki 6 płatów oprawionego dorsza 4 liście bananowca 1 czerwona papryczka chilli 1 zielona papryczka chilli 1 pomarańczowa papryczka chilli starty miąższ z 1 świeżego kokosa kawałek świeżego imbiru pęczek kolendry sól 3 limonki oliwa z pierwszego tłoczenia Przygotowanie Brytfannę wyłożyć liśćmi bananowca, które najpierw należy zmiękczyć, trzymając nad płomieniem gazu. Liście skropić oliwą. Położyć na nich posiekane papryczki chilli, wysypać starty miąższ kokosa, starty imbir, kolendrę pokrojoną na duże kawałki. Na przyprawach ułożyć płasko porcje ryby, skórą do góry. Posypać solą. Limonki przekroić na pół i położyć na rybie. Zawinąć liście do środka. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C na kwadrans. Wyjąć z piekarnika, zostawić na 5 minut, skropić sokiem z upieczonych limonek i podawać. © Jamie Oliver