(odc.09) pieczony schab(1)
Szczegóły |
Tytuł |
(odc.09) pieczony schab(1) |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
(odc.09) pieczony schab(1) PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.09) pieczony schab(1) PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
(odc.09) pieczony schab(1) - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
(odc.09) pieczony schab
Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.9)
trudność: łatwe
Składniki
1kg schabu (kawałek o długości co najmniej 6-ciu żeberek)
Marynata
nasiona kopru włoskiego
sól
pieprz
garścią listków rozmarynu
Do pieczenia
4 łyżki oliwy
2 fenkuły
6 całych, obranych ząbków czosnku
5 listków laurowych
5 gałązek rozmarynu
2 szklanki białego wina
arkusz pergaminu
Przygotowanie
Zrobić marynatę z nasion kopru włoskiego. Rozbić je w moździerzu z solą, pieprzem i garścią
listków rozmarynu, aż zaczną wydzielać olejki eteryczne. Natrzeć marynatą mięso i obwiązać
je sznurkiem. W brytfannie rozgrzać 4 łyżki oliwy. Wrzucić mięso i obsmażać, aż nabierze
złocisto brązowej barwy. Fenkuł pokroić w cienkie plasterki i dorzucić do brytfanny. Dodać
całe, obrane ząbki czosnku, dorzucić listki laurowe i gałązki rozmarynu. Dolać białe wino.
Arkusz pergaminu zwilżyć zimną wodą i okryć nim mięso. Wstawić do piekarnika
rozgrzanego do 190°C stopni na godzinę, aż pieczeń będzie miękka i soczysta.
© Jamie Oliver 2002