(odc.09) pieczony schab(1)

Szczegóły
Tytuł (odc.09) pieczony schab(1)
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.09) pieczony schab(1) PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.09) pieczony schab(1) PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.09) pieczony schab(1) - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.09) pieczony schab Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.9) trudność: łatwe Składniki 1kg schabu (kawałek o długości co najmniej 6-ciu żeberek) Marynata nasiona kopru włoskiego sól pieprz garścią listków rozmarynu Do pieczenia 4 łyżki oliwy 2 fenkuły 6 całych, obranych ząbków czosnku 5 listków laurowych 5 gałązek rozmarynu 2 szklanki białego wina arkusz pergaminu Przygotowanie Zrobić marynatę z nasion kopru włoskiego. Rozbić je w moździerzu z solą, pieprzem i garścią listków rozmarynu, aż zaczną wydzielać olejki eteryczne. Natrzeć marynatą mięso i obwiązać je sznurkiem. W brytfannie rozgrzać 4 łyżki oliwy. Wrzucić mięso i obsmażać, aż nabierze złocisto brązowej barwy. Fenkuł pokroić w cienkie plasterki i dorzucić do brytfanny. Dodać całe, obrane ząbki czosnku, dorzucić listki laurowe i gałązki rozmarynu. Dolać białe wino. Arkusz pergaminu zwilżyć zimną wodą i okryć nim mięso. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190°C stopni na godzinę, aż pieczeń będzie miękka i soczysta. © Jamie Oliver 2002