(odc.05) golonka jagnięca w sosie warzywnym(1)

Szczegóły
Tytuł (odc.05) golonka jagnięca w sosie warzywnym(1)
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.05) golonka jagnięca w sosie warzywnym(1) PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.05) golonka jagnięca w sosie warzywnym(1) PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.05) golonka jagnięca w sosie warzywnym(1) - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.05) golonka jagnięca w sosie warzywnym Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.5) trudność: trudne Składniki 4 jagnięce golonki 3 papryczki chilli 2 łyżki ziaren kolendry 1 łyżka oregano 2 duże szczypty soli 1 duża szczypta pieprzu 1 łyżka mąki olej Sos 1 cebula 1 marchewka 2 zewnętrzne łodygi selera naciowego świeży rozmaryn anchois ocet balsamiczny kieliszek białego wina puszka pomidorów bez skóry Przygotowanie Rozgrzać piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Posiekać papryczki chilli, zmieszać z kolendrą, oregano, solą, pieprzem i mąką. W przyrządzonej mieszance obtoczyć umyte jagnięce golonki. Wlać olej do brytfanki i zrumienić mięso ze wszystkich stron, aż powstanie na nim złocista, chrupiąca skórka. Obrać marchew i cebulę, łodygi selera pozbawić twardych włókien. Marchewkę przekroić wzdłuż na ćwiartki i pokroić w niezbyt drobne kawałki. Seler pokroić na plasterki, a cebulę posiekać w drobną kostkę. Przełożyć golonki z brytfanki na talerz i podsmażyć pokrojone warzywa na oleju i tłuszczu, który wytopił się z mięsa, mieszając od czasu do czasu. Dodać rozmaryn i 6 filecików anchois (sardeli). Doprawić odrobiną octu balsamicznego. Kiedy sardele się rozpadną, sos zgęstnieje i przybierze konsystencję syropu. Dolać kieliszek białego wina i gotować, aż aromaty się połączą. Posiekać delikatnie pomidory w puszce i dodać do sosu. Gdy sos znów się zagotuje, włożyć do niego golonki, doprawić solą i pieprzem do smaku i piec pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza przez półtorej do dwóch godzin, aż mięso zacznie odpadać od kości. Podawać z ziemniaczanym puree. © Jamie Oliver 2002