Sałatka ryżowa z wędzonym pstrągiem
Szczegóły |
Tytuł |
Sałatka ryżowa z wędzonym pstrągiem |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Sałatka ryżowa z wędzonym pstrągiem PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka ryżowa z wędzonym pstrągiem PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Sałatka ryżowa z wędzonym pstrągiem - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka ryżowa z wędzonym pstrągiem
Składniki
Półtorej szklanki ryżu ugotowanego na sypko, nieduży wędzony
pstrąg (ok. 30 dag), 3-4 łodyżki selera naciowego, 2-3 młode
cebulki, łyżka wyłuskanych pestek dyni, pęczek koperku, pół
szklanki chudego jogurtu naturalnego, łyżeczka łagodnej
musztardy, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Z pstrąga zdjąć skórę, usunąć kręgosłup i ości. Łodyżki selera umyć, osączyć, ściągnąć
włókna. Rybę i seler pokroić na małe kawałki, cebulki i koperek drobno posiekać. Pestki
dyni lekko uprażyć na suchej patelni. Ryż wymieszać z rybą, selerem, cebulą, koperkiem
i pestkami oraz sosem przygotowanym z jogurtu, musztardy i przypraw. Wstawić na 2-3
godz. do lodówki. Podawać jako przekąskę lub na kolację.