Kurczak duszony w miodzie-Kuchnia hińska

Szczegóły
Tytuł Kurczak duszony w miodzie-Kuchnia hińska
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Kurczak duszony w miodzie-Kuchnia hińska PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Kurczak duszony w miodzie-Kuchnia hińska PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Kurczak duszony w miodzie-Kuchnia hińska - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 KURCZAK DUSZONY W MIODZIE* Kuchnia chińska Strona 2 Składniki: Wykonanie: Kurczaka podzielić na 30 małych cząstek. Natrzeć solą, • 1,5-2 kg czosnkiem (i imbirem w proszku), odstawić na 2-3 kurczak godziny. Olej wlać na gorącą patelnię, rozgrzać na dużym ogniu, dodać plasterki świeżego imbiru (imbir w proszku dodajemy do mięsa), mieszając smażyć 30 sek. Dodać • 1,5 łyżeczki kawałki kurczaka, mieszając smażyć w oleju 5 min na soli dużym ogniu, olej zlać z patelni. Polać kurczaka wywarem, sosem sojowym i alkoholem, posypać cukrem, zagotować na dużym ogniu, mieszając gotować 2 min, przykryć, trzymać na dużym ogniu 10 sek. Odkryć, • 6 łyżek oleju kawałki kurczaka obrócić w sosie, dalej gotować na dużym ogniu aż zostaną 2-3 łyżki lepkiego płynu, mięso obracać kilkakrotnie w sosie. Polać miodem, kawałki • 6 plasterków kurczaka obrócić. Podawać natychmiast, z ryżem lub imbiru lub 3 bułeczkami na parze. łyżeczki Proporcje: dla 5-6 osób. imbiru w proszku przepis nadesłany przez Esc * • 1 roztarty ząbek czosnku (dowolnie) • 1,5 szklanki wywaru, rosołu lub wody • 3-4 łyżki sosu sojowego • 1,5 łyżeczki cukru • 1/4 szklanki wytrawnego białego wina lub czystej wódki • 5 łyżek Strona 3