Kurczak duszony w miodzie-Kuchnia hińska
Szczegóły |
Tytuł |
Kurczak duszony w miodzie-Kuchnia hińska |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Kurczak duszony w miodzie-Kuchnia hińska PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Kurczak duszony w miodzie-Kuchnia hińska PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Kurczak duszony w miodzie-Kuchnia hińska - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
KURCZAK DUSZONY W MIODZIE*
Kuchnia chińska
Strona 2
Składniki: Wykonanie:
Kurczaka podzielić na 30 małych cząstek. Natrzeć solą,
• 1,5-2 kg czosnkiem (i imbirem w proszku), odstawić na 2-3
kurczak godziny. Olej wlać na gorącą patelnię, rozgrzać na dużym
ogniu, dodać plasterki świeżego imbiru (imbir w proszku
dodajemy do mięsa), mieszając smażyć 30 sek. Dodać
• 1,5 łyżeczki kawałki kurczaka, mieszając smażyć w oleju 5 min na
soli dużym ogniu, olej zlać z patelni. Polać kurczaka
wywarem, sosem sojowym i alkoholem, posypać cukrem,
zagotować na dużym ogniu, mieszając gotować 2 min,
przykryć, trzymać na dużym ogniu 10 sek. Odkryć,
• 6 łyżek oleju
kawałki kurczaka obrócić w sosie, dalej gotować na
dużym ogniu aż zostaną 2-3 łyżki lepkiego płynu, mięso
obracać kilkakrotnie w sosie. Polać miodem, kawałki
• 6 plasterków kurczaka obrócić. Podawać natychmiast, z ryżem lub
imbiru lub 3 bułeczkami na parze.
łyżeczki Proporcje: dla 5-6 osób.
imbiru w
proszku przepis nadesłany przez Esc
*
• 1 roztarty
ząbek
czosnku
(dowolnie)
• 1,5 szklanki
wywaru,
rosołu lub
wody
• 3-4 łyżki sosu
sojowego
• 1,5 łyżeczki
cukru
• 1/4 szklanki
wytrawnego
białego wina
lub czystej
wódki
• 5 łyżek
Strona 3