Bhp w branzy hotelarskiej

Szczegóły
Tytuł Bhp w branzy hotelarskiej
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Bhp w branzy hotelarskiej PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Bhp w branzy hotelarskiej PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Bhp w branzy hotelarskiej - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 SZKOLNY ZESTAW PODRĘCZNIKÓW W ZESPOLE SZKÓŁ POWIATOWYCH IM. STANISŁAWA STASZICA W OPOCZNIE W ROKU SZKOLNYM 2022/2023 W KLASACH I Przedmioty ogólnokształcące: Lp. Przedmiot Autor, tytuł, wydawnictwo Numer Typ szkoły, klasa Uwagi dopuszczenia 1. Język polski D. Chemperek, A. Kalbarczyk, LO, Technikum podstawowy D. Trześniowski „Oblicza epok”,1.1 i 1.2, WSiP ,NOWA 952/1/2022/z1 rozszerzony EDYCJA A. Klimowicz, J. Ginter, A.Ciesielska„To się czyta”, Nowa 1025/1/2019 Szkoła Branżowa I Era Stopnia, 2. Język angielski Jane Hudson, Weronika Sałandyk „Life Vision Pre- 1130/2/2022 LO,Technikum kontynuacja Intermediate A2/B1 podstawa 1130/1/2022 Carla Leonard „Life Vision Elementary A1/A2 ” Szkoła Branżowa I Stopnia, Oxford Repetytorium Maturzysty: Dorota Borkowska, Rachel Evans, Alastair Lane, Chris Speck, Joanna Szuwart, Nick Thorner, Brigit Viney, Catherine Zgouras LOD Strona 2 Konsultacja: Ilona Gąsiorkiewicz-Kozłowska 3. Język Effekt Neu 1–autor Anna Kryczyńska -Pham :Podręcznik i 1133/1/2022 LO, Technikum podstawowy niemiecki zeszyt ćwiczeń dla szkół ponadpodstawowych Effekt Neu 1 zeszyt ćwiczeń: Język niemiecki.Podręcznik dla liceum i technikum. kontynuacja Podręcznik i zeszyt ćwiczeń dla szkół ponadpodstawowych : 1133/2/2022 LO, Technikum Effekt Neu 1(2) –autor Anna Kryczyńska -Pham Język niemiecki Podręcznik dla liceum i technikum : Effekt Neu 1(2) zeszyt ćwiczeń Genau! plus–autor: Carla Tkadečkowă, Petr Tlustý: Język 1029/1/2019 kontynuacja niemiecki. Podręcznik dla szkół branżowych i techników Szkoła Branżowa I Stopnia, 4. Historia M. N. Faszcza,R .Lolo, K. Wiśniewski „Historia 1” NOWA 1147/1/2022 LO, Technikum podstawowy EDYCJA –Starożytność i Średniowiecze . WSiP 1023/1/2019 Szkoła Branżowa I St. Zając „Dziś historia” SOP OŚWIATOWIEC Stopnia, 5. Matematyka W. Babiański, L. Chańko, K.Wej, MATeMAtyka 1, Nowa Era 988/1/2019 Technikum podstawowy i rozszerzony W. Babiański, L. Chańko, K. Wej, MATeMAtyka 1,Nowa Era 971/1/2019 LO podstawowy K. Wej, W. Babiański To się liczy!, Nowa Era 967/1/2019 Szkoła Branżowa I Stopnia 6. Fizyka LO, Technikum podstawowy Strona 3 Ludwik Lehman, Witold Polesiuk, Grzegorz F. Wojewoda 999/1/202/z1 Fizyka 1. NOWA EDYCJA, WSiP rozszerzony M. Fijatkowska, B. Sarnowska, J. Salach, „Fizyka cz.1 LO, Technikum poziom rozszerzony” WSiP 975/1/2019 Grzegorz Kornaś, Fizyka 1, OPERON 1086/1/2020 BSIS 7. Geografia R. Malarz, M. Więckowski „Oblicza geografii 1”,Nowa Era 983/1/2019 LO, Technikum podstawowy R.Malarz, M. Więckowski, P. Kroh „Oblicza geografii 1” , Nowa Era -zakres rozszerzony 973/1/2019 LO, Technikum rozszerzony 8. Biologia A. Helmin, J. Holeczek „Biologia na czasie 1.” Nowa Era 1006/1/2019 LO, Technikum podstawowy M. Guzik, R. Kozik i inni.„Biologia na czasie 1.” Nowa Era 1010/1/2019 LO, Technikum rozszerzony 9. Chemia R. M. Janiuk, M. Chmurska, G. Osiecka „Chemia cz.1” WSiP 1024/1/2022/z1 LO, Technikum podstawowy NOWA EDYCJA Szkoła Branżowa I Stopnia 10. Edukacja dla B. Breitkof, M. Cieśla „Edukacja dla bezpieczeństwa” WSiP 992/2022/z1 LO, Technikum podstawowy bezpieczeństwa Szkoła Branżowa I NOWA EDYCJA Stopnia 11. Wiedza o Z. Smutek, B. Surmacz, J. Maleska „Wiedza o społeczeństwie LO podstawowy społeczeństwie 1” OPERON 12. Etyka P. Kołodziński [i in.] „Etyka”, Operon 1045/2019 LO, Technikum podstawowy 13. Informatyka Grażyna Koba "Teraz bajty. Informatyka dla szkół 974/1/2019 LO, Technikum podstawowy ponadpodstawowych. Zakres podstawowy. Klasa I" , MiGra Szkoła Branżowa I Stopnia Strona 4 14. Język rosyjski M.Wiatr -Kmieciak, S.Wujec „Вот и мы по– новому 1 978/ 1/2019 LO, Technikum podstawowy (Wot i my po-nowomu 1) ” PWN 15. Plastyka „Spotkanie ze sztuką” podręcznik do plastyki dla liceum LO,Technikum ogólnokształcącego i technikum, Nowa Era 16. BHP W.Bukała, K.Szczęch „Bezpieczeństwo i higiena prac”, WSiP LO,Technikum Szkoła Branżowa I Stopnia 17. Wychowanie do T.Król, M. Ryś „Wędrując ku dorosłości”, Rubikon LO,Technikum, życia w rodzinie Szkoła Branżowa I Stopnia 18. Religia S.Łabendowicz „Źyć w miłości Boga”,AVE LO,Technikum, Szkoła Branżowa I Stopnia 19. Historia i W. Roszkowski, Historia i teraźniejszość , Biały Kruk 1145/1/2022 LO,Technikum, teraźniejszość Strona 5 Przedmioty zawodowe kl. I : Lp. Przedmiot Zawód Uwagi Tytuł, Autor, Wydawnictwo 1. Podstawy ekonomii "Prowadzenie dokumentacji w jednostce organizacyjnej "-J. Ablewan, D. Praca biurowa Dębski, WSiP Gospodarka zasobami Technik po szkole rzeczowymi ekonomista podstawowej 2. Kadry i płace „Pracownia ekonomiczna. Kadry i płace”- B. Padurek, E. Janiszewska- Świderska, Padurek 3. Organizacja sprzedaży „ Organizacja i techniki sprzedaży” – E.Strzyżewska, I.Wielgosik,eMPi2 Technik towarów handlowiec po szkole 4. Podstawy towaroznawstwa „Towar jako przedmiot handlu”-I.Wielgosik,eMPi2 podstawowej 5. Pracownia sprzedaży „Pracownia sprzedaży”-M.Pańczyk,eMPi2 3. Podstawy informatyki " Kwalifikacja INF.02", cz.1,2,3,4, M. Czerwonka, Z. Nowocień ,Helion 4. Pracownia urządzeń techniki " Kwalifikacja INF.02", cz.1,2,3,4, M. Czerwonka, Z. Nowocień ,Helion po szkole komputerowej podstawowej 5. Administracja sieciowymi " Kwalifikacja INF.02", cz.1,2,3,4, M. Czerwonka, Z. Nowocień Helion Technik systemami operacyjnymi informatyk Strona 6 6. Urządzenia techniki " Kwalifikacja INF.02", cz.1,2,3,4, M. Czerwonka, Z. Nowocień, Helion komputerowej 7. Podstawy sterowania „Podstawy mechatroniki” -M. Olszewski, REA i regulacji maszyn 8. Podstawy konstrukcji "Mechanika techniczna" -B. Kozak,WSIP maszyn Technik po szkole 9. Technologia montażu „Montaż, naprawa i eksploatacja maszyn i urządzeń przemysłowych” – mechanik podstawowej maszyn i urządzeń A. Górecki i inni., WSiP 10. Technologia mechaniczna „Podstawy technologii maszyn” -J.Zawora, WSiP 11. Konstrukcja maszyn „ Rysunek techniczny dla mechaników” T. Lewandowski, WSiP Podst.ster. i regulacji „Podstawy mechatroniki” -M.Olszewski,REA 12. Elektrotechnika „Podstawy elektrotechniki i elektroniki” -M.Doległo,Z.Dziedzic, KiŁ i elektronika po szkole Technik podstawowej 13. Pomiary elektryczne ,,Pomiary elektryczne i elektroniczne"-M.Cedro, D.Wilczkowski, KiŁ elektryk i elektroniczne 14. Instalacje elektryczne „ Instalacje elektryczne” -S. Kołodziejczyk, KiŁ 15. Maszyny i urządzenia Montaż , uruchamianie i konserwacja maszyn i urządzeń elektrycznych”- elektryczne A.Bielawski,W.Kazma, WSiP 16. Technologie i konstrukcje „Podstawy konstrukcji maszyn”, WSiP mechaniczne -P.Boś,S.Sitarz,WKŁ 17. Pneumatyka i hydraulika „Urządzenia i systemy mechatroniczne” -M. Olszewski, REA po szkole Technik podstawowej 18. Elektrotechnika „Podstawy elektrotechniki i elektroniki” - M.Dolega,, WKŁ mechatronik i elektronika Strona 7 19. Pomiary w elektrotechnice „ Pomiary elektryczne i elektrotechniczne ”- M.Cedro, WKŁ 20. Techniki wytwarzania „Podstawy technologii maszyn”- J.Zawora, WSIP Rysunek techniczny „ Rysunek techniczny zawodowy”-J.Figurski,S.Popis,WSiP 21. Organizacja pracy „Bezpieczeństwo w pracowni chemicznej” M. Wasilewski, W. Dawydow, w laboratorium analitycznym Wydaw. Nauk.-Techniczne Technik po szkole analityk podstawowej 22. Podstawy technik „Technika laboratoryjna”, Pracownia chemiczna, M. Modzelewski, J. Woliński laboratoryjnych WSiP 23. Techniki laboratoryjne „Technika laboratoryjna” M. Modzelewski, J. Woliński, WSiP 24. Technika w przetwórstwie "Podstawy techniki, cz.Ii II"- Z.Błaszkiewicz ,eMPI2 spożywczym po szkole Technik podstawowej 25. Gospodarka magazynowa „Towaroznawstwo spożywcze” -E. Czarniecka-Skubina, Format-AB technologii w zakładach przetwórstwa żywności spożywczego 26. Procesy produkcji wyrobów „Podstawy technologii żywności. Technologia żywności cz. 1” spożywczych E. Czarniecka-Skubina, D. Nowak, Format-AB 27. Podstawy przetwórstwa „Podstawy technologii żywności. Technologia żywności cz. 1” spożywczego „Towaroznawstwo spożywcze”- Czarniecka-Skubina, D. Nowak, Format-AB 28. Nadzór produkcji zakładzie „Technologia żywności”- E. Czarniecka-Skubina, Format-AB. przetwórstwa spożywczego 29. Podstawy turystyki “ Podstawy turystyki”- B.Cymańska-Garbowska, I.Mmichniewicz,M.Ped, WSiP-REA Technik po szkole organizacji Strona 8 30. Geografia turystyczna „Informacja turystyczna 1”-Z.Kruczek,WSIP turystyki podstawowej 31. Działalność gospodarcza R. Tylińska "Działalność gospodarcza w hotelarstwie", WSiP w hotelarstwie 32. Organizacji imprez i usług „ Organizacja imprez i usług turystycznych” -I.Michniewicz, M.Peć, turystycznych WSiP-REA 33. Pracownia projektowania imprez i usług turystycznych 34. Elektrotechnika ielektronika “ Podstawy elektrotechniki i elektroniki”,M.Doległo,WKŁ Technik automatyk po szkole podstawowej 35. Montaż i uruchomianie „Urządzenia i systemy mechatroniki”,M.Olszewski,Rea urządzeń i instalacji automatyki 36. Pneumatyka i hydraulika „Urządzenia i systemy mechatroniki”,M.Olszewski,Rea 37. Podstawy automatyki Podstawy automatyki i robotyki”-W.Klimasara,Z.Piłat,WSIP i sterowania 38. Pracownia elektrotechniki i „ Pracownia elektryczna i elektroniczna”-M.Lecho,D.Wilczykowski,WKE elektroniki 39. Rysunek techniczny „ Rysunek techniczny zawodowy”-J.Figurski,S.Popis,WSIP 40. Środki transportu „Elektryczne zespoły trakcyjne” -M. Przybyszewski, WKŁ Technik Strona 9 szynowego elektroenerg po szkole etyk podstawowej 41. Sieci zasilające i trakcje „Sieci i podstacje trakcyjne”- T. Dąbrowski, WKŁ transportu elektryczne szynowego 42. Elektrotechnika i elektronika “ Podstawy elektrotechniki i elektroniki”- M. Doległo,WSiP “ Podstawy elektrotechniki i elektroniki w praktyce”-Z.Dziedzic,WKŁ po szkole 43. Rysunek techniczny „Rysunek techniczny zawodowy”-J.Figurski,S.Papis,WSiP Technik podstawowej ceramik 44 Materiałoznawstwo „Materiałoznawstwo szklarskie i ceramiczne”- ceramiczne S.Dobryński,W.Żołędziowski,WSiP Maszynozn.ceramiczne „Maszyny i urządzenia przemysłu ceramicznego”- M.Rospond 45. Obsł.masz. i urządzeń ceramicznych 46. Podstawy hotelarstwa Technik po szkole hotelarstwa podstawowej 47. Organizacja pracy służb „Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie”-B.Granecka- pięter Wrzosek,W.Dragoń 48. Usługi żywieniowe w hotelarstwie Usługi dodatkowe w 49. obiekcie hotelarskim Pracownia służb pięter Strona 10 50. Pracownia obsługi pięter „Obsługa konsumenta w hotelarstwie cz.1”-J.Duda,S.Krzywda