Bhp w branzy hotelarskiej
Szczegóły |
Tytuł |
Bhp w branzy hotelarskiej |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Bhp w branzy hotelarskiej PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Bhp w branzy hotelarskiej PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Bhp w branzy hotelarskiej - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
SZKOLNY ZESTAW PODRĘCZNIKÓW W ZESPOLE SZKÓŁ POWIATOWYCH
IM. STANISŁAWA STASZICA
W OPOCZNIE W ROKU SZKOLNYM 2022/2023 W KLASACH I
Przedmioty ogólnokształcące:
Lp. Przedmiot Autor, tytuł, wydawnictwo Numer Typ szkoły, klasa Uwagi
dopuszczenia
1. Język polski D. Chemperek, A. Kalbarczyk, LO, Technikum podstawowy
D. Trześniowski „Oblicza epok”,1.1 i 1.2, WSiP ,NOWA 952/1/2022/z1 rozszerzony
EDYCJA
A. Klimowicz, J. Ginter, A.Ciesielska„To się czyta”, Nowa 1025/1/2019 Szkoła Branżowa I
Era Stopnia,
2. Język angielski Jane Hudson, Weronika Sałandyk „Life Vision Pre- 1130/2/2022 LO,Technikum kontynuacja
Intermediate A2/B1 podstawa
1130/1/2022
Carla Leonard „Life Vision Elementary A1/A2 ” Szkoła Branżowa I
Stopnia,
Oxford Repetytorium Maturzysty: Dorota Borkowska,
Rachel Evans, Alastair Lane, Chris Speck, Joanna Szuwart,
Nick Thorner, Brigit Viney, Catherine Zgouras LOD
Strona 2
Konsultacja: Ilona Gąsiorkiewicz-Kozłowska
3. Język Effekt Neu 1–autor Anna Kryczyńska -Pham :Podręcznik i 1133/1/2022 LO, Technikum podstawowy
niemiecki
zeszyt ćwiczeń dla szkół ponadpodstawowych
Effekt Neu 1 zeszyt ćwiczeń: Język niemiecki.Podręcznik dla
liceum i technikum.
kontynuacja
Podręcznik i zeszyt ćwiczeń dla szkół ponadpodstawowych : 1133/2/2022 LO, Technikum
Effekt Neu 1(2) –autor Anna Kryczyńska -Pham
Język niemiecki Podręcznik dla liceum i technikum : Effekt
Neu 1(2) zeszyt ćwiczeń
Genau! plus–autor: Carla Tkadečkowă, Petr Tlustý: Język
1029/1/2019 kontynuacja
niemiecki. Podręcznik dla szkół branżowych i techników Szkoła Branżowa I
Stopnia,
4. Historia M. N. Faszcza,R .Lolo, K. Wiśniewski „Historia 1” NOWA 1147/1/2022 LO, Technikum podstawowy
EDYCJA –Starożytność i Średniowiecze . WSiP
1023/1/2019 Szkoła Branżowa I
St. Zając „Dziś historia” SOP OŚWIATOWIEC Stopnia,
5. Matematyka W. Babiański, L. Chańko, K.Wej, MATeMAtyka 1, Nowa Era 988/1/2019 Technikum podstawowy i
rozszerzony
W. Babiański, L. Chańko, K. Wej, MATeMAtyka 1,Nowa Era 971/1/2019 LO podstawowy
K. Wej, W. Babiański To się liczy!, Nowa Era 967/1/2019 Szkoła Branżowa I
Stopnia
6. Fizyka LO, Technikum podstawowy
Strona 3
Ludwik Lehman, Witold Polesiuk, Grzegorz F. Wojewoda 999/1/202/z1
Fizyka 1. NOWA EDYCJA, WSiP rozszerzony
M. Fijatkowska, B. Sarnowska, J. Salach, „Fizyka cz.1 LO, Technikum
poziom rozszerzony” WSiP 975/1/2019
Grzegorz Kornaś, Fizyka 1, OPERON
1086/1/2020 BSIS
7. Geografia R. Malarz, M. Więckowski „Oblicza geografii 1”,Nowa Era 983/1/2019 LO, Technikum podstawowy
R.Malarz, M. Więckowski, P. Kroh „Oblicza geografii 1” ,
Nowa Era -zakres rozszerzony 973/1/2019 LO, Technikum rozszerzony
8. Biologia A. Helmin, J. Holeczek „Biologia na czasie 1.” Nowa Era 1006/1/2019 LO, Technikum podstawowy
M. Guzik, R. Kozik i inni.„Biologia na czasie 1.” Nowa Era 1010/1/2019 LO, Technikum rozszerzony
9. Chemia R. M. Janiuk, M. Chmurska, G. Osiecka „Chemia cz.1” WSiP 1024/1/2022/z1 LO, Technikum podstawowy
NOWA EDYCJA Szkoła Branżowa I
Stopnia
10. Edukacja dla B. Breitkof, M. Cieśla „Edukacja dla bezpieczeństwa” WSiP 992/2022/z1 LO, Technikum podstawowy
bezpieczeństwa Szkoła Branżowa I
NOWA EDYCJA Stopnia
11. Wiedza o Z. Smutek, B. Surmacz, J. Maleska „Wiedza o społeczeństwie LO podstawowy
społeczeństwie 1” OPERON
12. Etyka P. Kołodziński [i in.] „Etyka”, Operon 1045/2019 LO, Technikum podstawowy
13. Informatyka Grażyna Koba "Teraz bajty. Informatyka dla szkół 974/1/2019 LO, Technikum podstawowy
ponadpodstawowych. Zakres podstawowy. Klasa I" , MiGra Szkoła Branżowa I
Stopnia
Strona 4
14. Język rosyjski M.Wiatr -Kmieciak, S.Wujec „Вот и мы по– новому 1 978/ 1/2019 LO, Technikum podstawowy
(Wot i my po-nowomu 1) ” PWN
15. Plastyka „Spotkanie ze sztuką” podręcznik do plastyki dla liceum LO,Technikum
ogólnokształcącego i technikum, Nowa Era
16. BHP W.Bukała, K.Szczęch „Bezpieczeństwo i higiena prac”, WSiP LO,Technikum
Szkoła Branżowa I
Stopnia
17. Wychowanie do T.Król, M. Ryś „Wędrując ku dorosłości”, Rubikon LO,Technikum,
życia w rodzinie Szkoła Branżowa I
Stopnia
18. Religia S.Łabendowicz „Źyć w miłości Boga”,AVE LO,Technikum, Szkoła
Branżowa I Stopnia
19. Historia i W. Roszkowski, Historia i teraźniejszość , Biały Kruk 1145/1/2022 LO,Technikum,
teraźniejszość
Strona 5
Przedmioty zawodowe kl. I :
Lp. Przedmiot Zawód Uwagi
Tytuł, Autor, Wydawnictwo
1. Podstawy ekonomii "Prowadzenie dokumentacji w jednostce organizacyjnej "-J. Ablewan, D.
Praca biurowa Dębski, WSiP
Gospodarka zasobami Technik po szkole
rzeczowymi ekonomista
podstawowej
2. Kadry i płace „Pracownia ekonomiczna. Kadry i płace”- B. Padurek, E. Janiszewska-
Świderska, Padurek
3. Organizacja sprzedaży „ Organizacja i techniki sprzedaży” – E.Strzyżewska, I.Wielgosik,eMPi2 Technik
towarów handlowiec
po szkole
4. Podstawy towaroznawstwa „Towar jako przedmiot handlu”-I.Wielgosik,eMPi2
podstawowej
5. Pracownia sprzedaży „Pracownia sprzedaży”-M.Pańczyk,eMPi2
3. Podstawy informatyki " Kwalifikacja INF.02", cz.1,2,3,4, M. Czerwonka, Z. Nowocień ,Helion
4. Pracownia urządzeń techniki " Kwalifikacja INF.02", cz.1,2,3,4, M. Czerwonka, Z. Nowocień ,Helion po szkole
komputerowej podstawowej
5. Administracja sieciowymi " Kwalifikacja INF.02", cz.1,2,3,4, M. Czerwonka, Z. Nowocień Helion Technik
systemami operacyjnymi informatyk
Strona 6
6. Urządzenia techniki " Kwalifikacja INF.02", cz.1,2,3,4, M. Czerwonka, Z. Nowocień, Helion
komputerowej
7. Podstawy sterowania „Podstawy mechatroniki” -M. Olszewski, REA
i regulacji maszyn
8. Podstawy konstrukcji "Mechanika techniczna" -B. Kozak,WSIP
maszyn Technik po szkole
9. Technologia montażu „Montaż, naprawa i eksploatacja maszyn i urządzeń przemysłowych” – mechanik podstawowej
maszyn i urządzeń A. Górecki i inni., WSiP
10. Technologia mechaniczna „Podstawy technologii maszyn” -J.Zawora, WSiP
11. Konstrukcja maszyn „ Rysunek techniczny dla mechaników” T. Lewandowski, WSiP
Podst.ster. i regulacji „Podstawy mechatroniki” -M.Olszewski,REA
12. Elektrotechnika „Podstawy elektrotechniki i elektroniki” -M.Doległo,Z.Dziedzic, KiŁ
i elektronika po szkole
Technik podstawowej
13. Pomiary elektryczne ,,Pomiary elektryczne i elektroniczne"-M.Cedro, D.Wilczkowski, KiŁ
elektryk
i elektroniczne
14. Instalacje elektryczne „ Instalacje elektryczne” -S. Kołodziejczyk, KiŁ
15. Maszyny i urządzenia Montaż , uruchamianie i konserwacja maszyn i urządzeń elektrycznych”-
elektryczne A.Bielawski,W.Kazma, WSiP
16. Technologie i konstrukcje „Podstawy konstrukcji maszyn”, WSiP
mechaniczne -P.Boś,S.Sitarz,WKŁ
17. Pneumatyka i hydraulika „Urządzenia i systemy mechatroniczne” -M. Olszewski, REA
po szkole
Technik podstawowej
18. Elektrotechnika „Podstawy elektrotechniki i elektroniki” - M.Dolega,, WKŁ mechatronik
i elektronika
Strona 7
19. Pomiary w elektrotechnice „ Pomiary elektryczne i elektrotechniczne ”- M.Cedro, WKŁ
20. Techniki wytwarzania „Podstawy technologii maszyn”- J.Zawora, WSIP
Rysunek techniczny „ Rysunek techniczny zawodowy”-J.Figurski,S.Popis,WSiP
21. Organizacja pracy „Bezpieczeństwo w pracowni chemicznej” M. Wasilewski, W. Dawydow,
w laboratorium analitycznym Wydaw. Nauk.-Techniczne Technik po szkole
analityk podstawowej
22. Podstawy technik „Technika laboratoryjna”, Pracownia chemiczna, M. Modzelewski, J. Woliński
laboratoryjnych WSiP
23. Techniki laboratoryjne „Technika laboratoryjna” M. Modzelewski, J. Woliński, WSiP
24. Technika w przetwórstwie "Podstawy techniki, cz.Ii II"- Z.Błaszkiewicz ,eMPI2
spożywczym po szkole
Technik podstawowej
25. Gospodarka magazynowa „Towaroznawstwo spożywcze” -E. Czarniecka-Skubina, Format-AB technologii
w zakładach przetwórstwa żywności
spożywczego
26. Procesy produkcji wyrobów „Podstawy technologii żywności. Technologia żywności cz. 1”
spożywczych E. Czarniecka-Skubina, D. Nowak, Format-AB
27. Podstawy przetwórstwa „Podstawy technologii żywności. Technologia żywności cz. 1”
spożywczego „Towaroznawstwo spożywcze”- Czarniecka-Skubina, D. Nowak, Format-AB
28. Nadzór produkcji zakładzie „Technologia żywności”- E. Czarniecka-Skubina, Format-AB.
przetwórstwa spożywczego
29. Podstawy turystyki “ Podstawy turystyki”- B.Cymańska-Garbowska, I.Mmichniewicz,M.Ped,
WSiP-REA Technik po szkole
organizacji
Strona 8
30. Geografia turystyczna „Informacja turystyczna 1”-Z.Kruczek,WSIP turystyki podstawowej
31. Działalność gospodarcza R. Tylińska "Działalność gospodarcza w hotelarstwie", WSiP
w hotelarstwie
32. Organizacji imprez i usług „ Organizacja imprez i usług turystycznych” -I.Michniewicz, M.Peć,
turystycznych WSiP-REA
33. Pracownia projektowania
imprez i usług turystycznych
34. Elektrotechnika ielektronika “ Podstawy elektrotechniki i elektroniki”,M.Doległo,WKŁ Technik
automatyk po szkole
podstawowej
35. Montaż i uruchomianie „Urządzenia i systemy mechatroniki”,M.Olszewski,Rea
urządzeń i instalacji
automatyki
36. Pneumatyka i hydraulika „Urządzenia i systemy mechatroniki”,M.Olszewski,Rea
37. Podstawy automatyki Podstawy automatyki i robotyki”-W.Klimasara,Z.Piłat,WSIP
i sterowania
38. Pracownia elektrotechniki i „ Pracownia elektryczna i elektroniczna”-M.Lecho,D.Wilczykowski,WKE
elektroniki
39. Rysunek techniczny „ Rysunek techniczny zawodowy”-J.Figurski,S.Popis,WSIP
40. Środki transportu „Elektryczne zespoły trakcyjne” -M. Przybyszewski, WKŁ Technik
Strona 9
szynowego elektroenerg po szkole
etyk podstawowej
41. Sieci zasilające i trakcje „Sieci i podstacje trakcyjne”- T. Dąbrowski, WKŁ transportu
elektryczne szynowego
42. Elektrotechnika i
elektronika “ Podstawy elektrotechniki i elektroniki”- M. Doległo,WSiP
“ Podstawy elektrotechniki i elektroniki w praktyce”-Z.Dziedzic,WKŁ
po szkole
43. Rysunek techniczny „Rysunek techniczny zawodowy”-J.Figurski,S.Papis,WSiP Technik
podstawowej
ceramik
44 Materiałoznawstwo „Materiałoznawstwo szklarskie i ceramiczne”-
ceramiczne S.Dobryński,W.Żołędziowski,WSiP
Maszynozn.ceramiczne „Maszyny i urządzenia przemysłu ceramicznego”- M.Rospond
45.
Obsł.masz. i urządzeń
ceramicznych
46. Podstawy hotelarstwa Technik po szkole
hotelarstwa podstawowej
47. Organizacja pracy służb „Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie”-B.Granecka-
pięter Wrzosek,W.Dragoń
48. Usługi żywieniowe w
hotelarstwie
Usługi dodatkowe w
49. obiekcie hotelarskim
Pracownia służb pięter
Strona 10
50. Pracownia obsługi pięter „Obsługa konsumenta w hotelarstwie cz.1”-J.Duda,S.Krzywda