(odc.37) jagnięce łopatki z grilla

Szczegóły
Tytuł (odc.37) jagnięce łopatki z grilla
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.37) jagnięce łopatki z grilla PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.37) jagnięce łopatki z grilla PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.37) jagnięce łopatki z grilla - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.37) jagnięce łopatki z grilla Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.37) trudność: łatwe Składniki 5 łopatek jagnięcych sól, pieprz pęczek świeżego rozmarynu 3-4 czerwone cebule 3 główki czosnku 1 butelka dobrego czerwonego wytrawnego wina Marynata 1 słoik miodu oliwa biały ocet winny korzeń chrzanu sól, pieprz Przygotować Rozgrzać piekarnik do 180ºC. Mięso ponakłuwać nożem, do otworów włożyć sól, pieprz i gałązki rozmarynu. Całe łopatki natrzeć solą i pieprzem. Obłożyć obranymi, pokrojonymi w ćwiartki cebulami i przekrojonymi na pół główkami czosnku w łupinach oraz gałązkami rozmarynu. Zalać mięso butelką czerwonego wina, okryć folią aluminiową i piec w brytfannie przez 2 godziny, aż mięso stanie się sprężyste i soczyste. Składniki marynaty wymieszać w misce. Przełożyć łopatki na rozgrzany grill i piec, polewając marynatą, aż na mięsie utworzy się chrupiąca, rumiana skórka. © Jamie Oliver