(odc.37) jagnięce łopatki z grilla
Szczegóły |
Tytuł |
(odc.37) jagnięce łopatki z grilla |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
(odc.37) jagnięce łopatki z grilla PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.37) jagnięce łopatki z grilla PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
(odc.37) jagnięce łopatki z grilla - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
(odc.37) jagnięce łopatki z grilla
Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.37)
trudność: łatwe
Składniki
5 łopatek jagnięcych
sól, pieprz
pęczek świeżego rozmarynu
3-4 czerwone cebule
3 główki czosnku
1 butelka dobrego czerwonego wytrawnego wina
Marynata
1 słoik miodu
oliwa
biały ocet winny
korzeń chrzanu
sól, pieprz
Przygotować
Rozgrzać piekarnik do 180ºC. Mięso ponakłuwać nożem, do otworów włożyć sól, pieprz i
gałązki rozmarynu. Całe łopatki natrzeć solą i pieprzem. Obłożyć obranymi, pokrojonymi w
ćwiartki cebulami i przekrojonymi na pół główkami czosnku w łupinach oraz gałązkami
rozmarynu. Zalać mięso butelką czerwonego wina, okryć folią aluminiową i piec w brytfannie
przez 2 godziny, aż mięso stanie się sprężyste i soczyste. Składniki marynaty wymieszać w
misce. Przełożyć łopatki na rozgrzany grill i piec, polewając marynatą, aż na mięsie utworzy
się chrupiąca, rumiana skórka.
© Jamie Oliver