(odc.26) puree warzywne
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | (odc.26) puree warzywne |
Rozszerzenie: |
(odc.26) puree warzywne PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd (odc.26) puree warzywne pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. (odc.26) puree warzywne Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
(odc.26) puree warzywne Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
(odc.26) puree warzywne
Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.26)
Składniki
ziemniaki
marchewka
brukselka lub kapusta
oliwa
masło
sól i pieprz
Przygotowanie
Ziemniaki, marchewki i brukselkę lub kapustę ugotować (osobno) w osolonej wodzie do
miękkości. Odcedzić. Na patelnię teflonową wlać nieco oliwy i dobrze rozgrzać. Dodać
trochę masła i poczekać aż się roztopi. Włożyć marchew i ziemniaki i rozgniatać na patelni
tłuczkiem do ziemniaków, łyżką lub widelcem. Zwiększyć ogień, doprawić solą i pieprzem.
Grubo posiekać brukselkę, wrzucić na patelnię i zamieszać. Smażyć jeszcze 10-15 minut,
mieszając od czasu do czasu. Doprawić do smaku solą i dużą ilością pieprzu.
© Jamie Oliver 2002