(odc.26) puree warzywne
Szczegóły |
Tytuł |
(odc.26) puree warzywne |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
(odc.26) puree warzywne PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.26) puree warzywne PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
(odc.26) puree warzywne - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
(odc.26) puree warzywne
Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.26)
Składniki
ziemniaki
marchewka
brukselka lub kapusta
oliwa
masło
sól i pieprz
Przygotowanie
Ziemniaki, marchewki i brukselkę lub kapustę ugotować (osobno) w osolonej wodzie do
miękkości. Odcedzić. Na patelnię teflonową wlać nieco oliwy i dobrze rozgrzać. Dodać
trochę masła i poczekać aż się roztopi. Włożyć marchew i ziemniaki i rozgniatać na patelni
tłuczkiem do ziemniaków, łyżką lub widelcem. Zwiększyć ogień, doprawić solą i pieprzem.
Grubo posiekać brukselkę, wrzucić na patelnię i zamieszać. Smażyć jeszcze 10-15 minut,
mieszając od czasu do czasu. Doprawić do smaku solą i dużą ilością pieprzu.
© Jamie Oliver 2002