Z brokułów w sosie awokado

Szczegóły
Tytuł Z brokułów w sosie awokado
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Z brokułów w sosie awokado PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Z brokułów w sosie awokado PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Z brokułów w sosie awokado - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Z brokułów w sosie awokado Składniki 50 dag brokułów (mogą być mrożone), czerwona cebula, 2 nieduże ogórki kwaszone, 2 jaja ugotowane na twardo, łyżka prażonych pestek dyni. Sos: dojrzałe awokado, pół szklanki jogurtu naturalnego, cukier, pieprz, sól Sposób przyrządzania Brokuły podzielić na różyczki, a łodygi pokroić w kostkę. Włożyć do osolonego i lekko posłodzonego wrzątku, gotować 5 min (mrożone 3 min). Odcedzić i ostudzić. Cebulę pokroić w piórka, ogórki kwaszone - w ćwierćplasterki, a jaja w ósemki. Brokuły ułożyć w salaterce i delikatnie wymieszać z cebulą i ogórkami kwaszonymi. Na wierzchu ułożyć cząstki jaj. Awokado obrać ze skórki, przepołowić, wyjąć pestkę, a miąższ pokroić i zmiksować z jogurtem. Doprawić sos cukrem, pieprzem i solą, polać nim sałatkę. Posypać pestkami dyni.