Kotlety z ryżu

Szczegóły
Tytuł Kotlety z ryżu
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Kotlety z ryżu PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Kotlety z ryżu PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Kotlety z ryżu - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Kotlety z ryżu 3 szklanki ryżu (najlepiej ciemnego) 2 duże cebule 2 czubate łyżki wyłuskanych nasion słonecznika 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki sosu sojowego 3 ząbki czosnku sproszkowany imbir i kolendra sól, pieprz panierka 3 łyżki mąki łyżka otrąb pszennych olej do smażenia Sposób wykonania : Ryż wypłukać, zalać sześcioma szklankami wody i ugotować (powinien się lekko rozkleić). Czosnek rozetrzeć z solą, cebulę pokroić w kostkę. Ryż, cebulę, czosnek oraz nasiona słonecznika i natkę dokładnie zmiksować, wymieszać z sosem sojowym, przyprawić do smaku kolendrą, imbirem, solą i pieprzem. Z masy formować nieduże kotlety, obtaczać je w mące wymieszanej z otrębami. Smażyć na gorącym tłuszczu. Podawać z sosem jogurtowo-koperkowym lub serowym.