Kotlety z ryżu
Szczegóły |
Tytuł |
Kotlety z ryżu |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Kotlety z ryżu PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Kotlety z ryżu PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Kotlety z ryżu - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Kotlety z ryżu
3 szklanki ryżu (najlepiej ciemnego)
2 duże cebule
2 czubate łyżki wyłuskanych nasion słonecznika
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
3 łyżki sosu sojowego
3 ząbki czosnku
sproszkowany imbir i kolendra
sól, pieprz
panierka
3 łyżki mąki
łyżka otrąb pszennych
olej do smażenia
Sposób wykonania :
Ryż wypłukać, zalać sześcioma szklankami wody i ugotować (powinien się lekko
rozkleić).
Czosnek rozetrzeć z solą, cebulę pokroić w kostkę.
Ryż, cebulę, czosnek oraz nasiona słonecznika i natkę dokładnie zmiksować, wymieszać
z sosem sojowym, przyprawić do smaku kolendrą, imbirem, solą i pieprzem.
Z masy formować nieduże kotlety, obtaczać je w mące wymieszanej z otrębami.
Smażyć na gorącym tłuszczu.
Podawać z sosem jogurtowo-koperkowym lub serowym.