Grecka gotowana
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Grecka gotowana |
Rozszerzenie: |
Grecka gotowana PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd Grecka gotowana pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Grecka gotowana Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
Grecka gotowana Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
Grecka gotowana
Składniki
Po 2 cebule, marchewki, i pietruszki, 5-6 łodyg selera naciowego,
2 strąki papryki, cukinia lub kawałek kabaczka, 4 pomidory, 4
łyżki oleju, mielona papryka, duży pęczek natki pietruszki lub
kopru, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Marchewkę i pietruszkę oskrobać, a cebulę i cukinię obrać. Cebulę pokroić w
półplasterki, paprykę w paski, seler naciowy na małe kawałki, a resztę warzyw w słupki.
Włożyć je do rondla z rozgrzanym olejem, podsmażyć, podlać połową szklanki wody,
przykryć i gotować około 10 min. Następnie dodać pomidory obrane ze skórki i pokrojone
w ćwiartki, zagotować. Przyprawić potrawę solą, pieprzem, papryką, posypać zieleniną.
Sałatkę podawać na zimno jako samodzielne danie lub do wędzonych ryb i przekąsek ze
śledzi.