Grecka gotowana
Szczegóły |
Tytuł |
Grecka gotowana |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Grecka gotowana PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Grecka gotowana PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Grecka gotowana - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Grecka gotowana
Składniki
Po 2 cebule, marchewki, i pietruszki, 5-6 łodyg selera naciowego,
2 strąki papryki, cukinia lub kawałek kabaczka, 4 pomidory, 4
łyżki oleju, mielona papryka, duży pęczek natki pietruszki lub
kopru, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Marchewkę i pietruszkę oskrobać, a cebulę i cukinię obrać. Cebulę pokroić w
półplasterki, paprykę w paski, seler naciowy na małe kawałki, a resztę warzyw w słupki.
Włożyć je do rondla z rozgrzanym olejem, podsmażyć, podlać połową szklanki wody,
przykryć i gotować około 10 min. Następnie dodać pomidory obrane ze skórki i pokrojone
w ćwiartki, zagotować. Przyprawić potrawę solą, pieprzem, papryką, posypać zieleniną.
Sałatkę podawać na zimno jako samodzielne danie lub do wędzonych ryb i przekąsek ze
śledzi.