Grecka gotowana

Szczegóły
Tytuł Grecka gotowana
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Grecka gotowana PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Grecka gotowana PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Grecka gotowana - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Grecka gotowana Składniki Po 2 cebule, marchewki, i pietruszki, 5-6 łodyg selera naciowego, 2 strąki papryki, cukinia lub kawałek kabaczka, 4 pomidory, 4 łyżki oleju, mielona papryka, duży pęczek natki pietruszki lub kopru, pieprz, sól Sposób przyrządzania Marchewkę i pietruszkę oskrobać, a cebulę i cukinię obrać. Cebulę pokroić w półplasterki, paprykę w paski, seler naciowy na małe kawałki, a resztę warzyw w słupki. Włożyć je do rondla z rozgrzanym olejem, podsmażyć, podlać połową szklanki wody, przykryć i gotować około 10 min. Następnie dodać pomidory obrane ze skórki i pokrojone w ćwiartki, zagotować. Przyprawić potrawę solą, pieprzem, papryką, posypać zieleniną. Sałatkę podawać na zimno jako samodzielne danie lub do wędzonych ryb i przekąsek ze śledzi.