sernik potrjnie kokosowy

Szczegóły
Tytuł sernik potrjnie kokosowy
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

sernik potrjnie kokosowy PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie sernik potrjnie kokosowy PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

sernik potrjnie kokosowy - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sernik potrójnie kokosowy Składniki na spód ciasteczkowy: • 90 g dowolnych ciastek kokosowych • 125 g ciastek digestive • 125 g (pół kostki) rozpuszczonego masła Składniki na masę serową: • 250 g serka kremowego, może być śmietankowy (użyłam Philadelphii) • 110 g cukru • 300 ml kwaśnej śmietany • 2 łyżki Malibu (niekoniecznie, ja akurat nie miałam w domu wi ęc pomin ęłam) • 300 ml mleka kokosowego z puszki  • 40 g wiórek kokosowych • 35 g (1/4 szklanki) mąki ziemniaczanej • 3 jajka Składniki na polewę czekoladową: • 100 g gorzkiej/deserowej czekolady • 60 g masła Piekarnik rozgrzać do 170°C. Za pomocą blendera lub wałka rozkruszyć ciastka.  Masło rozpuścić, wymieszać z ciastkami. Całość wcisnąć w tortownic ę o średnicy 24   ­ 26 cm, wyłożoną uprzednio folią aluminiową. Schłodzić w lodówce przez 30 minut.  Ubić razem ser, cukier, kwaśną śmietanę, Malibu, mleko kokosowe, wiórki  kokosowe, mąkę ziemniaczaną na gładką masę. Wbijać po jednym jajku i dalej   miksować. Całość przelać do tortownicy z ciasteczkowym spodem. Piec około 1 ­ 1,5   godziny (ja piekłam 1,5 godziny), dopóki ser nie będzie porządnie ścięty od góry (nie  pieczemy do suchego patyczka!). Schłodzić przez 3 godziny w lodówce, lub najlepiej  przez całą noc. 20 minut przed podaniem polać polewą czekoladową (składniki   rozpuścić w kąpieli wodnej, wymieszać). Smacznego :) Strona 2