sernik potrjnie kokosowy
Szczegóły |
Tytuł |
sernik potrjnie kokosowy |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
sernik potrjnie kokosowy PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie sernik potrjnie kokosowy PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
sernik potrjnie kokosowy - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sernik potrójnie kokosowy
Składniki na spód ciasteczkowy:
• 90 g dowolnych ciastek kokosowych
• 125 g ciastek digestive
• 125 g (pół kostki) rozpuszczonego masła
Składniki na masę serową:
• 250 g serka kremowego, może być śmietankowy (użyłam Philadelphii)
• 110 g cukru
• 300 ml kwaśnej śmietany
• 2 łyżki Malibu (niekoniecznie, ja akurat nie miałam w domu wi ęc pomin ęłam)
• 300 ml mleka kokosowego z puszki
• 40 g wiórek kokosowych
• 35 g (1/4 szklanki) mąki ziemniaczanej
• 3 jajka
Składniki na polewę czekoladową:
• 100 g gorzkiej/deserowej czekolady
• 60 g masła
Piekarnik rozgrzać do 170°C. Za pomocą blendera lub wałka rozkruszyć ciastka.
Masło rozpuścić, wymieszać z ciastkami. Całość wcisnąć w tortownic ę o średnicy 24
26 cm, wyłożoną uprzednio folią aluminiową. Schłodzić w lodówce przez 30 minut.
Ubić razem ser, cukier, kwaśną śmietanę, Malibu, mleko kokosowe, wiórki
kokosowe, mąkę ziemniaczaną na gładką masę. Wbijać po jednym jajku i dalej
miksować. Całość przelać do tortownicy z ciasteczkowym spodem. Piec około 1 1,5
godziny (ja piekłam 1,5 godziny), dopóki ser nie będzie porządnie ścięty od góry (nie
pieczemy do suchego patyczka!). Schłodzić przez 3 godziny w lodówce, lub najlepiej
przez całą noc. 20 minut przed podaniem polać polewą czekoladową (składniki
rozpuścić w kąpieli wodnej, wymieszać).
Smacznego :)
Strona 2