(odc.18) trufle czekoladowe z masą orzechową

Szczegóły
Tytuł (odc.18) trufle czekoladowe z masą orzechową
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.18) trufle czekoladowe z masą orzechową PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.18) trufle czekoladowe z masą orzechową PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.18) trufle czekoladowe z masą orzechową - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.18) trufle czekoladowe z masą orzechową Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.18) trudność: łatwe Składniki 450g dobrej, gorzkiej czekolady zawierającą 80% ziarna kakao plus czekolada do polania trufli 400g cukru 9 łyżek wody 200g wyłuskanych orzechów laskowych 180 ml śmietany kremówki kakao w proszku cukier puder oliwa Przygotowanie Czekoladę pokruszyć na kawałki. Roztopić powoli i ostrożnie w misce umieszczonej nad rondlem z wrzątkiem, mieszając od czasu do czasu. Zrobić masę karmelowo-orzechową Wsypać cukier rondla. Wlać wodę i powoli doprowadzić do wrzenia. Gdy syrop stanie się złocisto brązowy, dorzucić orzechy. Gotować się przez minutę, aż staną się ciemno złociste. Blachę posmarować cienką warstwą oliwy. Ostrożnie wylać masę na blachę i rozsmarować płaskim nożem równą warstwę. Po pół godzinie masa powinna stwardnieć. Wtedy ją połamać na kawałki i wrzucić do robota kuchennego. Przy pomocy funkcji pulsowanie rozetrzeć na miazgę. Do roztopionej czekolady wlać śmietanę. Wymieszać i dodać do miazgi orzechowej. Wymieszać i odstawić do lodówki na co najmniej pół godziny, żeby masa stwardniała. Zrobić trufle Na stole położyć arkusz pergaminu, nad nim postawić metalową kratkę. Toczyć trufle w dowolnym kształcie i odkładać na kratkę. Potem zanurzyć w roztopionej czekoladzie i obracać wykałaczką. Wyciągać i umieszczać na kratce, aby czekolada obciekła i trochę stwardniała. Część trufli można obtoczyć dla odmiany w kakao albo cukrze pudrze. © Jamie Oliver 2002