(odc.46) sałatka z kraba

Szczegóły
Tytuł (odc.46) sałatka z kraba
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.46) sałatka z kraba PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.46) sałatka z kraba PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.46) sałatka z kraba - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.46) sałatka z kraba Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.46) trudność: łatwe Składniki białe mięso z 1 kraba 1 różowy grejpfrut 1 papryczka chilli pęczek bazylii 6 łyżeczek (30 ml) oliwy extra vergine pieprz 2-3 duże garści mieszanki sałat, kiełków i młodych pędów Przygotowanie Okroić grejpfrut ze skóry, wykroić segmenty i włożyć do miseczki. Z resztek grejpfruta wycisnąć na segmenty sok. Mięso kraba włożyć do miseczki. Papryczkę chilli drobno posiekać (ew. usunąć pestki) i dodać do kraba. Oderwać liście bazylii z łodyżek, zwinąć w rulon i pokroić na cienkie pasemka, dodać do kraba. Polać mięso kraba 6-7 łyżkami (90-105 ml) soku z grejpfruta, dodać 4 łyżeczki (20 ml) oliwy, szczyptę pieprzu i wymieszać wszystko widelcem. Mieszankę zieleniny skropić 2 łyżeczkami (10 ml) oliwy, delikatnie wymieszać rękami i przełożyć na duży talerz. Wyłożyć na sałatę segmenty grejpfruta, polać resztą soku i wyłożyć na wierzch mięso kraba z dodatkami. Porcja na 2-3 osoby © Jamie Oliver