(odc.46) sałatka z kraba
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | (odc.46) sałatka z kraba |
Rozszerzenie: |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
(odc.46) sałatka z kraba PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd (odc.46) sałatka z kraba pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. (odc.46) sałatka z kraba Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
(odc.46) sałatka z kraba Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
(odc.46) sałatka z kraba
Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.46)
trudność: łatwe
Składniki
białe mięso z 1 kraba
1 różowy grejpfrut
1 papryczka chilli
pęczek bazylii
6 łyżeczek (30 ml) oliwy extra vergine
pieprz
2-3 duże garści mieszanki sałat, kiełków i młodych
pędów
Przygotowanie
Okroić grejpfrut ze skóry, wykroić segmenty i włożyć do miseczki. Z resztek grejpfruta
wycisnąć na segmenty sok. Mięso kraba włożyć do miseczki. Papryczkę chilli drobno
posiekać (ew. usunąć pestki) i dodać do kraba. Oderwać liście bazylii z łodyżek, zwinąć w
rulon i pokroić na cienkie pasemka, dodać do kraba. Polać mięso kraba 6-7 łyżkami (90-105
ml) soku z grejpfruta, dodać 4 łyżeczki (20 ml) oliwy, szczyptę pieprzu i wymieszać wszystko
widelcem. Mieszankę zieleniny skropić 2 łyżeczkami (10 ml) oliwy, delikatnie wymieszać
rękami i przełożyć na duży talerz. Wyłożyć na sałatę segmenty grejpfruta, polać resztą soku i
wyłożyć na wierzch mięso kraba z dodatkami.
Porcja na 2-3 osoby
© Jamie Oliver