(odc.40) curry z ananasa

Szczegóły
Tytuł (odc.40) curry z ananasa
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.40) curry z ananasa PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.40) curry z ananasa PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.40) curry z ananasa - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.40) curry z ananasa Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.40) trudność: łatwe Składniki ryż 2 łyżki ziaren gorczycy 2 łyżeczki kminu włoskiego olej kokosowy garść liści curry 3 ziarna kardamonu kawałek świeżego imbiru 1 łyżeczka sproszkowanej chilli 2 łyżeczki kurkumy 1 ananas 1 banan plantan mleko kokosowe sól woda Przygotowanie Do garnka wsypać ryż i sól, wlać wodę. Gotować przez 10 minut, następnie ryż odcedzić i wsypać z powrotem do garnka. Dolać trochę wody i przykryć folią aluminiową, żeby doszedł. Przygotować curry. Na suchą patelnię wsypać nasiona gorczycy i chwilę podpiekać. Kmin włoski wsypać do moździerza i rozgnieść. Na patelnię dolać olej kokosowy, chwilę smażyć, dorzucić trzy ziarna kardamonu. Wrzucić liście curry, zamieszać. Obrać imbir, zetrzeć, dorzucić. Po chwili smażenia dodać kmin rzymski, chwilę smażyć, dodać chilli. Dosypać kurkumę, chwilę smażyć. Z ananasa odciąć skórę, przekroić na ćwiartki, te podzielić na trzy plastry, a potem na cząstki. Ananasa dorzucić na patelnię i smażyć. Banana obrać ze skóry i pokroić w ukośne plasterki, wrzucić na patelnię. Wlać mleko kokosowe, całość doprowadzić do wrzenia i gotować przez osiem minut. Doprawić solą, podawać z ryżem i sosem pomidorowym na zimno lub innymi chutney. © Jamie Oliver