(odc.23) małe cukinie w cieście

Szczegóły
Tytuł (odc.23) małe cukinie w cieście
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.23) małe cukinie w cieście PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.23) małe cukinie w cieście PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.23) małe cukinie w cieście - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.23) małe cukinie w cieście (Zucchini fritti) Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.23) ilość osób: 4 trudność: łatwe Składniki 1 szklanka mąki z proszkiem do pieczenia (szklanka zwykłej mąki + 1,5 łyżeczki (7,5 ml) proszku do pieczenia) 1 szklanka (250 ml) piwa 1 białko jaja 8 małych cukinii (z kwiatami) olej roślinny do smażenia 2 czerwone papryczki chilli garść liści mięty ocet ziołowy lub z białego wina sól Przygotowanie Wsypać mąkę do miski. Wlać piwo. Ubić razem do konsystencji gęstej śmietany. Dodać dużą szczyptę soli i dobrze wymieszać. Ubić na sztywno białko i delikatnie wmieszać do masy. Cukinie rozkroić wzdłuż od strony pędu (nie do końca). Do rondla wlać olej na głębokość 3-4 cm i dobrze rozgrzać. Wrzucić cukinie do ciasta i dobrze obtoczyć. Strząsnąć nadmiar ciasta i włożyć cukinie do gorącego oleju ruchem od siebie. Smażyć na złoto z obu stron. Wyjąć cukinie z oleju, osączyć i rozłożyć na papierze kuchennym, by wchłonął nadmiar tłuszczu. Papryczki chilli oczyścić z pestek i drobno posiekać. Cienko pokroić miętę. Ułożyć cukinie na talerzu, posypać solą, chilli i miętą i skropić octem. W ten sam sposób można przyrządzić inne warzywa. © Jamie Oliver 2002