(odc.02) ryba w liściach bananowca(1)

Szczegóły
Tytuł (odc.02) ryba w liściach bananowca(1)
Rozszerzenie: PDF

Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

 

(odc.02) ryba w liściach bananowca(1) PDF Ebook podgląd online:

Pobierz PDF

 

 

 


 

Zobacz podgląd (odc.02) ryba w liściach bananowca(1) pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. (odc.02) ryba w liściach bananowca(1) Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.

(odc.02) ryba w liściach bananowca(1) Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:

 

Strona 1 (odc.02) ryba w liściach bananowca Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.2) ilość osób: 4 Składniki kawałek imbiru 1 ząbek czosnku 2 papryczki chilli 2 łodygi trawy (palczatki) cytrynowej pęczek natki kolendry 2 limonki 1 łyżeczka (5 ml) oleju sezamowego 200 ml mleka kokosowego (pół puszki) 1 łyżka (15 ml) sosu sojowego lub rybnego 700-1000g filetów z żabnicy, dorsza lub łupacza (bez skóry i ości) liście bananowca lub liście winogron lub folia aluminiowa 4 małe gałązki rozmarynu lub wykałaczki Przygotowanie Rozgrzać piekarnik do temperatury 220°C. Imbir i czosnek obrać i pokroić na plasterki. Pokroić papryczki chilli na plasterki. Odkroić końce łodyg trawy cytrynowej, usunąć zewnętrzne twarde liście i posiekać środek. Wrzucić wszystko do moździerza i dobrze utłuc. Można też zmiksować w malakserze. Posiekać pół pęczka kolendry, dorzucić do moździerza i rozgnieść. Zetrzeć skórkę z limonek i wrzucić do moździerza. Limonki przekroić na pół i wycisnąć do moździerza sok. Wymieszać wszystko razem. Dodać olej sezamowy, mleko kokosowe i zamieszać, doprawić sosem sojowym i wymieszać. Pokroić rybę na duże kawałki. Z gałązek rozmarynu oderwać listki, zostawiając wiecheć na wierzchołku. Dół gałązek przyciąć na ukos. Posiekać resztę kolendry. Liście bananowca pokroić na prostokąty i opalić nad gazem, by stały się lśniące. Na środek każdego nałożyć łyżkę pasty. Na to położyć porcje ryby i przykryć resztą pasty. Posypać kolendrą. Dłuższe boki liści założyć na rybę, końce zawinąć do góry i przypiąć gałązką rozmarynu lub wykałaczką. Umieścić pakieciki z rybą na blasze i wstawić do piekarnika na ok. 15 minut. Podawać z gotowanym ryżem. © Jamie Oliver 2002

O nas

PDF-X.PL to narzędzie, które pozwala Ci na darmowy upload plików PDF bez limitów i bez rejestracji a także na podgląd online kilku pierwszych stron niektórych książek przed zakupem, wyszukiwanie, czytanie online i pobieranie dokumentów w formacie pdf dodanych przez użytkowników. Jeśli jesteś autorem lub wydawcą książki, możesz pod jej opisem pobranym z empiku dodać podgląd paru pierwszych kartek swojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu. Powyższe działania dotyczą stron tzw. promocyjnych, pozostałe strony w tej domenie to dokumenty w formacie PDF dodane przez odwiedzających. Znajdziesz tu różne dokumenty, zapiski, opracowania, powieści, lektury, podręczniki, notesy, treny, baśnie, bajki, rękopisy i wiele więcej. Część z nich jest dostępna do pobrania bez opłat. Poematy, wiersze, rozwiązania zadań, fraszki, treny, eseje i instrukcje. Sprawdź opisy, detale książek, recenzje oraz okładkę. Dowiedz się więcej na oficjalnej stronie sklepu, do której zaprowadzi Cię link pod przyciskiem "empik". Czytaj opracowania, streszczenia, słowniki, encyklopedie i inne książki do nauki za free. Podziel się swoimi plikami w formacie "pdf", odkryj olbrzymią bazę ebooków w formacie pdf, uzupełnij ją swoimi wrzutkami i dołącz do grona czytelników książek elektronicznych. Zachęcamy do skorzystania z wyszukiwarki i przetestowania wszystkich funkcji serwisu. Na www.pdf-x.pl znajdziesz ukryte dokumenty, sprawdzisz opisy ebooków, galerie, recenzje użytkowników oraz podgląd wstępu niektórych książek w celu promocji. Oceniaj ebooki, pisz komentarze, głosuj na ulubione tytuły i wrzucaj pliki doc/pdf na hosting. Zapraszamy!