batony na piwie

Szczegóły
Tytuł batony na piwie
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

batony na piwie PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie batony na piwie PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

batony na piwie - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Batony na piwie Składniki na 4 batony: • 425 g mąki pszennej chlebowej • 1 łyżeczka soli • 1 łyżeczka suchych drożdży • 2 łyżki oliwy z oliwek • 2 łyżeczki płynnego miodu • 250 ml piwa  Do naczynia przesiać mąkę, dodać sól i drożdże, następnie oliwę i miód. Delikatnie  wlewać piwo, wyrobić na gładkie, elastyczne ciasto (wyrabia ć przez 10 minut).   Odłożyć w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (przynajmniej na 1 godzink ę). Po tym czasie ciasto jeszcze raz zagnieść, podzielić na 4 części. Z każdej z nich   uformować wałeczek długości 30 cm. Przenieść na blaszkę oprószoną mąką,  przykryć ręczniczkiem i pozostawić na 30 minut lub dłużej, do podwojenia obj ętości.   Oprószyć lekko mąką, można je naciąć i piec w temperaturze 220ºC przez 8 ­ 10 minut. Studzić na kratce. Metoda maszynowa: Do maszyny wlać piwo, oliwę i miód. Dodać mąki, soli i na końcu drożdży. Nastawić  program do wyrabiania ciasta 'dough' (około 1,5 h). Po skończeniu pracy przez   maszynę wyjąć, uformować batony i dalej postępować wg przepisu.