Z fasolki szparagowej i pomidorów
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Z fasolki szparagowej i pomidorów |
Rozszerzenie: |
Z fasolki szparagowej i pomidorów PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd Z fasolki szparagowej i pomidorów pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Z fasolki szparagowej i pomidorów Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
Z fasolki szparagowej i pomidorów Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
Z fasolki szparagowej i pomidorów
Składniki
50 dag zielonej fasolki szparagowej lub duża puszka
konserwowej, 2-3 mięsiste twarde pomidory, 10 dag kiełków
sojowych, 3 łyżki oliwy, 3 ząbki czosnku, sok z cytryny lub 2 łyżki
octu winnego, łyżeczka cukru, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Oczyszczoną fasolkę ugotować w osolonym i lekko posłodzonym wrzątku, osączyć i
pokroić na kawałki. Fasolkę konserwową osączyć. Pomidory pokroić na małe cząstki.
Kiełki zblanszować, osączyć, ostudzić i pokroić. Warzywa doprawić sokiem cytrynowym,
zmiażdżonym czosnkiem i przyprawami. Wlać oliwę, wymieszać, schłodzić sałatkę w
lodówce.