GrandMa's® Oatmeal Raisin Big Cookies

Szczegóły
Tytuł GrandMa's® Oatmeal Raisin Big Cookies
Rozszerzenie: PDF

Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

 

GrandMa's® Oatmeal Raisin Big Cookies PDF Ebook podgląd online:

Pobierz PDF

 

 

 


 

Zobacz podgląd GrandMa's® Oatmeal Raisin Big Cookies pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. GrandMa's® Oatmeal Raisin Big Cookies Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.

GrandMa's® Oatmeal Raisin Big Cookies Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:

 

GrandMa's® Oatmeal Raisin Big Cookies GrandMa's Cookie Company was founded back in 1914 by Foster Wheeler, but it wasn't until 1977 that the company introduced the popular Big Cookie. This large, soft cookie comes two to a pack and is offered in several varieties, including oatmeal raisin. Now you can bake up a couple batches all your own with this spiffy kitchen clone. Just be sure not to overdo it in the oven. You want these cookies soft and chewy when cool - just like a happy grandma would make 'em -- so take them out when they are just beginning to turn light brown around the edges. 1/2 cup raisins 1/3 cup water 1/2 cup vegetable shortening 1 egg 1 1/2 cups dark brown sugar 1 1/2 teaspoons vanilla 2 cups all-purpose flour 1 1/4 cups oats (not instant) 2 teaspoons baking soda 3/4 teaspoon cinnamon 1 teaspoon salt 1/2 cup raisins 1. Preheat oven to 275 degrees. 2. Combine 1/2 cup raisins with water in a food processor and blend on high speed for about 1 minute or until very smooth. 3. Combine this raisin puree with the vegetable shortening, egg, brown sugar, and vanilla in a large bowl. Mix well with electric mixer until smooth. 4. In a separate bowl, combine the flour with the oats, baking soda, cinnamon, and salt. Pour this dry mixture into the wet mixture and mix well until ingredients are incorporated. Mix in 1/2 cup raisins. 5. Roll 3 tablespoon-size portions of the dough into a ball in your hands and press to 1/2-inch flat on an ungreased baking sheet. Bake for 18 to 20 minutes. Be careful not to overcook, or the cookies will not be chewy. Store in a sealed container. Makes 16 to 18 cookies.

O nas

PDF-X.PL to narzędzie, które pozwala Ci na darmowy upload plików PDF bez limitów i bez rejestracji a także na podgląd online kilku pierwszych stron niektórych książek przed zakupem, wyszukiwanie, czytanie online i pobieranie dokumentów w formacie pdf dodanych przez użytkowników. Jeśli jesteś autorem lub wydawcą książki, możesz pod jej opisem pobranym z empiku dodać podgląd paru pierwszych kartek swojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu. Powyższe działania dotyczą stron tzw. promocyjnych, pozostałe strony w tej domenie to dokumenty w formacie PDF dodane przez odwiedzających. Znajdziesz tu różne dokumenty, zapiski, opracowania, powieści, lektury, podręczniki, notesy, treny, baśnie, bajki, rękopisy i wiele więcej. Część z nich jest dostępna do pobrania bez opłat. Poematy, wiersze, rozwiązania zadań, fraszki, treny, eseje i instrukcje. Sprawdź opisy, detale książek, recenzje oraz okładkę. Dowiedz się więcej na oficjalnej stronie sklepu, do której zaprowadzi Cię link pod przyciskiem "empik". Czytaj opracowania, streszczenia, słowniki, encyklopedie i inne książki do nauki za free. Podziel się swoimi plikami w formacie "pdf", odkryj olbrzymią bazę ebooków w formacie pdf, uzupełnij ją swoimi wrzutkami i dołącz do grona czytelników książek elektronicznych. Zachęcamy do skorzystania z wyszukiwarki i przetestowania wszystkich funkcji serwisu. Na www.pdf-x.pl znajdziesz ukryte dokumenty, sprawdzisz opisy ebooków, galerie, recenzje użytkowników oraz podgląd wstępu niektórych książek w celu promocji. Oceniaj ebooki, pisz komentarze, głosuj na ulubione tytuły i wrzucaj pliki doc/pdf na hosting. Zapraszamy!