(odc.32) autentyczne bolognese na skróty

Szczegóły
Tytuł (odc.32) autentyczne bolognese na skróty
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.32) autentyczne bolognese na skróty PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.32) autentyczne bolognese na skróty PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.32) autentyczne bolognese na skróty - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.32) autentyczne bolognese na skróty Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.32) trudność: łatwe Składniki kilka gałązek selera naciowego kilka marchewek gałązka rozmarynu cebula kilka ząbków czosnku parę pasków pancetty (lub dobrego wędzonego, nieparzonego boczku) dwie puszki pomidorów szklanka czerwonego wina kawałek mostka wołowego (około 400-500 g) tarty parmezan do posypania sól, pieprz makaron wstążki lub inny o płaskim kształcie Przygotowanie W garnku - szybkowarze podsmażyć kilka pasków pancetty, dodać posiekaną cebulę i czosnek, pokrojoną marchewkę i selera oraz gałązkę rozmarynu. Mięso pokroić w kilkucentymetrowe paski, dołożyć do warzyw. Dodać dwie puszki pokrojonych pomidorów, sporą szczyptę soli, świeżo zmielony pieprz, wlać wino. Dolać tyle wody, żeby wszystko przykryła. Przykręcić pokrywkę szybkowara i gotować pół godziny na wolnym ogniu. Mięso wyjąć z sosu, rozdrobnić widelcem, włożyć do sosu. Podawać z ugotowanym al. dente płaskim makaronem, posypane startym parmezanem. © Jamie Oliver