(odc.26) zupa z dyni piżmowej

Szczegóły
Tytuł (odc.26) zupa z dyni piżmowej
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.26) zupa z dyni piżmowej PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.26) zupa z dyni piżmowej PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.26) zupa z dyni piżmowej - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.26) zupa z dyni piżmowej Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.26) ilość osób: 4 Składniki 2 duże sztuki dyni piżmowej (odmiana o podłużnych owocach z beżową skórką) 2 łyżki (30 ml) nasion kolendry 2 suszone papryczki chilli oliwa 10 plasterków pancetty (włoskiego boczku) pęczek świeżej szałwii 300g obranych kasztanów jadalnych 1 cebula 1-2 litry bulionu z kurczaka 4-6 łyżek kwaśnej śmietany oliwa extra vergine sól i pieprz Przygotowanie Rozgrzać piekarnik do temperatury 200°C. Odciąć ogonki z dyni, przekroić na pół i łyżeczką wydrążyć nasiona (nie wyrzucać). Utłuc w moździerzu nasiona kolendry i papryczki chilli. Posypać dynię przyprawami, skropić oliwą i wstawić do piekarnika na ok. 40 minut. Pokroić pancettę na paseczki. Cebulę drobno posiekać. Oberwać listki szałwii z łodyżek. Rozgrzać w rondlu oliwę, wrzucić pancettę i smażyć aż będzie rumiana. Dodać połowę szałwii i połowę kasztanów i smażyć na złoto. Dodać cebulę i mieszając, smażyć ok. 15 minut na małym ogniu, uważając, żeby cebula się nie przyrumieniła. Wyjąć dynię z pieca, łyżką wybrać miąższ ze skóry i przełożyć do rondla. Wlać bulion i doprowadzić do wrzenia. Przełożyć połowę zawartości rondla do malaksera i zmiksować na gładko. Wlać z powrotem do rondla i zamieszać. Doprawić do smaku i gotować na małym ogniu ok. 15 minut. Resztę szałwii, kasztanów i nasiona wyjęte z dyni włożyć do miseczki, skropić oliwą i wymieszać. Wrzucić wszystko na patelnię i smażyć mieszając, aż stanie się chrupiące. Wlać zupę do miseczek. Na wierzchu położyć łyżkę kwaśnej śmietany, posypać chrupkimi dodatkami i skropić oliwą. © Jamie Oliver 2002