(odc.26) zupa z dyni piżmowej

Szczegóły
Tytuł (odc.26) zupa z dyni piżmowej
Rozszerzenie: PDF

Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

 

(odc.26) zupa z dyni piżmowej PDF Ebook podgląd online:

Pobierz PDF

 

 

 


 

Zobacz podgląd (odc.26) zupa z dyni piżmowej pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. (odc.26) zupa z dyni piżmowej Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.

(odc.26) zupa z dyni piżmowej Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:

 

Strona 1 (odc.26) zupa z dyni piżmowej Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.26) ilość osób: 4 Składniki 2 duże sztuki dyni piżmowej (odmiana o podłużnych owocach z beżową skórką) 2 łyżki (30 ml) nasion kolendry 2 suszone papryczki chilli oliwa 10 plasterków pancetty (włoskiego boczku) pęczek świeżej szałwii 300g obranych kasztanów jadalnych 1 cebula 1-2 litry bulionu z kurczaka 4-6 łyżek kwaśnej śmietany oliwa extra vergine sól i pieprz Przygotowanie Rozgrzać piekarnik do temperatury 200°C. Odciąć ogonki z dyni, przekroić na pół i łyżeczką wydrążyć nasiona (nie wyrzucać). Utłuc w moździerzu nasiona kolendry i papryczki chilli. Posypać dynię przyprawami, skropić oliwą i wstawić do piekarnika na ok. 40 minut. Pokroić pancettę na paseczki. Cebulę drobno posiekać. Oberwać listki szałwii z łodyżek. Rozgrzać w rondlu oliwę, wrzucić pancettę i smażyć aż będzie rumiana. Dodać połowę szałwii i połowę kasztanów i smażyć na złoto. Dodać cebulę i mieszając, smażyć ok. 15 minut na małym ogniu, uważając, żeby cebula się nie przyrumieniła. Wyjąć dynię z pieca, łyżką wybrać miąższ ze skóry i przełożyć do rondla. Wlać bulion i doprowadzić do wrzenia. Przełożyć połowę zawartości rondla do malaksera i zmiksować na gładko. Wlać z powrotem do rondla i zamieszać. Doprawić do smaku i gotować na małym ogniu ok. 15 minut. Resztę szałwii, kasztanów i nasiona wyjęte z dyni włożyć do miseczki, skropić oliwą i wymieszać. Wrzucić wszystko na patelnię i smażyć mieszając, aż stanie się chrupiące. Wlać zupę do miseczek. Na wierzchu położyć łyżkę kwaśnej śmietany, posypać chrupkimi dodatkami i skropić oliwą. © Jamie Oliver 2002

O nas

PDF-X.PL to narzędzie, które pozwala Ci na darmowy upload plików PDF bez limitów i bez rejestracji a także na podgląd online kilku pierwszych stron niektórych książek przed zakupem, wyszukiwanie, czytanie online i pobieranie dokumentów w formacie pdf dodanych przez użytkowników. Jeśli jesteś autorem lub wydawcą książki, możesz pod jej opisem pobranym z empiku dodać podgląd paru pierwszych kartek swojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu. Powyższe działania dotyczą stron tzw. promocyjnych, pozostałe strony w tej domenie to dokumenty w formacie PDF dodane przez odwiedzających. Znajdziesz tu różne dokumenty, zapiski, opracowania, powieści, lektury, podręczniki, notesy, treny, baśnie, bajki, rękopisy i wiele więcej. Część z nich jest dostępna do pobrania bez opłat. Poematy, wiersze, rozwiązania zadań, fraszki, treny, eseje i instrukcje. Sprawdź opisy, detale książek, recenzje oraz okładkę. Dowiedz się więcej na oficjalnej stronie sklepu, do której zaprowadzi Cię link pod przyciskiem "empik". Czytaj opracowania, streszczenia, słowniki, encyklopedie i inne książki do nauki za free. Podziel się swoimi plikami w formacie "pdf", odkryj olbrzymią bazę ebooków w formacie pdf, uzupełnij ją swoimi wrzutkami i dołącz do grona czytelników książek elektronicznych. Zachęcamy do skorzystania z wyszukiwarki i przetestowania wszystkich funkcji serwisu. Na www.pdf-x.pl znajdziesz ukryte dokumenty, sprawdzisz opisy ebooków, galerie, recenzje użytkowników oraz podgląd wstępu niektórych książek w celu promocji. Oceniaj ebooki, pisz komentarze, głosuj na ulubione tytuły i wrzucaj pliki doc/pdf na hosting. Zapraszamy!