kajzerki

Szczegóły
Tytuł kajzerki
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

kajzerki PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie kajzerki PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

kajzerki - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Kajzerki Składniki na 8 sporych kajzerek: • 3 szklanki mąki • ¾ szklanki letniej wody • 1½ łyżeczki drożdży instant • 1½ łyżeczki cukru • 1 łyżeczka soli • 1 jajko • 2 łyżki masła Wszystkie składniki wymieszać w misce i wyrobić, aż ciasto będzie odstawa ć od   ścianek naczynia. Od tego momentu wyrabiać przez 5 minut (wyrabianie jest   niezwykle ważne), następnie zostawić by "odpoczęło" przez 10 minut, potem   ponownie wyrabiać przez około 5 minut. Ciasto będzie elastyczne, o konsystencji   plasteliny. Przełożyć do naczynia lekko wysmarowanego oliwą, zostawić na godzinę  do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto podzielić na 8 części, z każdej uformowa ć kulk ę,   spłaszczyć ją lekko, ułożyć na blaszce i pozostawić pod przykryciem 45 minut. Przed   pieczeniem naciąć. Piec około 15 minut w temperaturze 225ºC.  Strona 2