Wielkanocny krąg warzywny

Szczegóły
Tytuł Wielkanocny krąg warzywny
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Wielkanocny krąg warzywny PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Wielkanocny krąg warzywny PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Wielkanocny krąg warzywny - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Wielkanocny krąg warzywny Składniki 4 jaja ugotowane na twardo, 4-5 marchewek, kilka łodyg selera naciowego, 50 dag brokułów (mogą być mrożone), 3 kostki bulionu warzywnego, puszka szparagów. Sos: szklanka jogurtu naturalnego, 2 łyżki twarożku homogenizowanego, 2 łyżki oliwy z oliwek, 3-4 ząbki czosnku, 10 dag kiełków sojowych, biały pieprz, sól Sposób przyrządzania Szparagi wyjąć z puszki i osączyć. Marchewki oskrobać, pokroić na długie słupki, seler obrać z włókien (dłuższe łodygi przekroić na pół), brokuły podzielić na różyczki, łodygi przeciąć wzdłuż na 2 lub 4 części. Każdą jarzynę (prócz szparagów) włożyć do osobnego garnka. Marchewkę i seler zalać wrzątkiem z kostką rosołową, a brokuły tylko osolonym i posłodzonym wrzątkiem i gotować. Miękkie, ale jędrne warzywa osączyć na sicie i ułożyć promieniście na półmisku lub talerzu. W środku ułożyć połówki jaj. Przygotować dip (sos do maczania). Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z twarożkiem, oliwą i jogurtem. Zblanszowane i osączone kiełki drobno posiekać i dodać do sosu. Doprawić dip pieprzem i przelać do miseczek. Każdy powinien dostać osobną miseczkę z sosem. (100 g - 60 kcal). Mrożone brokuły gotuje się bardzo krótko - najwyżej 3-5 minut (czas gotowania tych warzyw zależy od wielkości różyczek i grubości łodyg).