Tort sałatkowy

Szczegóły
Tytuł Tort sałatkowy
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Tort sałatkowy PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Tort sałatkowy PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Tort sałatkowy - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Tort sałatkowy Składniki I warstwa: mała puszka groszku, 10 ogórków konserwowych, mały por, 4 łyżki majonezu, sól, pieprz II warstwa: ugotowany duży seler, duże kwaśne jabłko, 5 dag posiekanych orzechów włoskich, 3-4 łyżki majonezu, sól, pieprz III warstwa: 4 jaja ugotowane na twardo, 15 dag żółtego sera, natka pietruszki, 3-4 łyżki majonezu, sól, pieprz Sposób przyrządzania Warzywa konserwowe osączyć. Ogórki pokroić w kostkę, a starannie umyty por (tylko białą część) - w półplasterki. Wszystkie składniki wymieszać, wyłożyć na płaski talerz. Seler oraz obrane jabłka bez gniazd nasiennych drobno posiekać, wymieszać z orzechami, majonezem, przyprawami i ułożyć na pierwszej warstwie. Jaja pokroić w kostkę, ser zetrzeć na tarce o małych otworach, natkę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać i wyłożyć na drugą warstwę. Wierzch tortu sałatkowego można udekorować ćwiartkami pomidora.