Tort sałatkowy
Szczegóły |
Tytuł |
Tort sałatkowy |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Tort sałatkowy PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Tort sałatkowy PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Tort sałatkowy - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Tort sałatkowy
Składniki
I warstwa: mała puszka groszku, 10 ogórków konserwowych,
mały por, 4 łyżki majonezu, sól, pieprz
II warstwa: ugotowany duży seler, duże kwaśne jabłko, 5 dag
posiekanych orzechów włoskich, 3-4 łyżki majonezu, sól, pieprz
III warstwa: 4 jaja ugotowane na twardo, 15 dag żółtego sera,
natka pietruszki, 3-4 łyżki majonezu, sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Warzywa konserwowe osączyć. Ogórki pokroić w kostkę, a starannie umyty por (tylko
białą część) - w półplasterki. Wszystkie składniki wymieszać, wyłożyć na płaski talerz.
Seler oraz obrane jabłka bez gniazd nasiennych drobno posiekać, wymieszać
z orzechami, majonezem, przyprawami i ułożyć na pierwszej warstwie.
Jaja pokroić w kostkę, ser zetrzeć na tarce o małych otworach, natkę posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać i wyłożyć na drugą warstwę. Wierzch tortu sałatkowego
można udekorować ćwiartkami pomidora.