Sałatka z krewetek i awokado
Szczegóły |
Tytuł |
Sałatka z krewetek i awokado |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Sałatka z krewetek i awokado PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka z krewetek i awokado PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Sałatka z krewetek i awokado - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka z krewetek i awokado
Składniki
Puszka krewetek w zalewie (15 dag), 2 awokado, mango, 4
cebule szalotki, 10 dag rodzynek, mała główka sałaty (najlepiej
karbowanej), 4 łyżki winnego octu, 6 łyżek oleju, łyżka soku z
cytryny, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Krewetki osączyć z zalewy. Owoce awokado i mango umyć,
obrać, usunąć pestki, pokroić w drobną kostkę. Awokado skropić
sokiem z cytryny. Cebulki obrać, posiekać. Rodzynki namoczyć na 10 minut, osączyć.
Sałatę opłukać, osuszyć, rozłożyć na półmisku. Z octu, oleju, pieprzu i soli sporządzić
gęsty sos, ubijając energicznie trzepaczką. Ułożyć składniki sałatki na liściach sałaty,
polać sosem.