Sałatka z kapusty i solanu
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Sałatka z kapusty i solanu |
Rozszerzenie: |
Sałatka z kapusty i solanu PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd Sałatka z kapusty i solanu pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Sałatka z kapusty i solanu Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
Sałatka z kapusty i solanu Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka z kapusty i solanu
Składniki
Mała główka białej kapusty, po 10 dag czarnych i zielonych
oliwek bez pestek, 15 dag sera solan lub feta, czubata łyżka
kiełków rzodkiewki, łyżeczka posiekanych listków bazylii, ćwierć
łyżeczki nasion kminku, dwie łyżki oliwy, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Oczyszczoną kapustę pokroić na ćwiartki, wyciąć głąb. Jedną ćwiartkę zetrzeć na tarce o
dużych oczkach, drugą pokroić w krótkie, niezbyt szerokie wstążki, a dwie pozostałe w
bardzo cienkie, długie paseczki. Część oliwek pokroić w talarki, część na ćwiartki, a
resztę na połówki. Kiełkisparzyć wrzącą wodą, odcedzić. Wymieszać kapustę z oliwkami,
kiełkami i serem startym na tarce lub rozkruszonym. Dodać bazylię, kminek i oliwę,
wymieszać. Tuż przed podaniem przyprawić solą i pieprzem. Podawać na przekąskę lub
jako dodatek do dań jarskich. (100 g - 85 kcal).