Sałatka z kapusty i solanu
Szczegóły |
Tytuł |
Sałatka z kapusty i solanu |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Sałatka z kapusty i solanu PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka z kapusty i solanu PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Sałatka z kapusty i solanu - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka z kapusty i solanu
Składniki
Mała główka białej kapusty, po 10 dag czarnych i zielonych
oliwek bez pestek, 15 dag sera solan lub feta, czubata łyżka
kiełków rzodkiewki, łyżeczka posiekanych listków bazylii, ćwierć
łyżeczki nasion kminku, dwie łyżki oliwy, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Oczyszczoną kapustę pokroić na ćwiartki, wyciąć głąb. Jedną ćwiartkę zetrzeć na tarce o
dużych oczkach, drugą pokroić w krótkie, niezbyt szerokie wstążki, a dwie pozostałe w
bardzo cienkie, długie paseczki. Część oliwek pokroić w talarki, część na ćwiartki, a
resztę na połówki. Kiełkisparzyć wrzącą wodą, odcedzić. Wymieszać kapustę z oliwkami,
kiełkami i serem startym na tarce lub rozkruszonym. Dodać bazylię, kminek i oliwę,
wymieszać. Tuż przed podaniem przyprawić solą i pieprzem. Podawać na przekąskę lub
jako dodatek do dań jarskich. (100 g - 85 kcal).