Sałatka z kapusty i solanu

Szczegóły
Tytuł Sałatka z kapusty i solanu
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Sałatka z kapusty i solanu PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka z kapusty i solanu PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Sałatka z kapusty i solanu - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sałatka z kapusty i solanu Składniki Mała główka białej kapusty, po 10 dag czarnych i zielonych oliwek bez pestek, 15 dag sera solan lub feta, czubata łyżka kiełków rzodkiewki, łyżeczka posiekanych listków bazylii, ćwierć łyżeczki nasion kminku, dwie łyżki oliwy, pieprz, sól Sposób przyrządzania Oczyszczoną kapustę pokroić na ćwiartki, wyciąć głąb. Jedną ćwiartkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, drugą pokroić w krótkie, niezbyt szerokie wstążki, a dwie pozostałe w bardzo cienkie, długie paseczki. Część oliwek pokroić w talarki, część na ćwiartki, a resztę na połówki. Kiełkisparzyć wrzącą wodą, odcedzić. Wymieszać kapustę z oliwkami, kiełkami i serem startym na tarce lub rozkruszonym. Dodać bazylię, kminek i oliwę, wymieszać. Tuż przed podaniem przyprawić solą i pieprzem. Podawać na przekąskę lub jako dodatek do dań jarskich. (100 g - 85 kcal).