Średnia Ocena:
Jajka
Od pradawnych czasów jajka należały do ulubionych produktów naszych przodków. Mają wyjątkowe wartości odżywcze: zawierają witaminy, jest w nich wiele cynku, wapnia, fosforu i żelaza. Bezcenne jest białko jaja, ma bowiem doskonały skład aminokwasów i jest niezastąpionym budulcem dla ludzkiego organizmu. Jajka mają również ten olbrzymi plus, że są niskokaloryczne. A jeśli dodamy do tego fakt, że jajka nie kosztują dużo, to warto przygotowywać je na dużo sposobów.W książce pdf przedstawiono jajka w różnorakich odsłonach: faszerowane, sadzone, sałatki, omlety, frittaty, tortille, suflety, zapiekanki.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Jajka |
Autor: | Caprari Małgorzata |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Buchmann |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Jajka PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
książka ebook dla fanów jajek pod każdą postacią. super fajne przepisy. proste w wykonaniu i z dostępnych wszędzie produktów. nareszcie interesujące przepisy na jajka w jednej książce pdf
Niesamowita książka, która pozwala odkryć jajka na nowo:) Nie sądziłam, że aż tak dużo da się z nich wyczarować. Polecam!
Kupiłam kilka ebooków autorki z podziałem tematycznym, chociaż mam jej autorstwa książkę o kuchni światowej i o kuchni polskiej. Te opracowania są bardzo praktyczne. Przepisy podzielono tematycznie, co ułatwia szukanie. Nie ma co czepiać się składników, są ogólnodostępne i niedrogie. Propozycje śniadaniowe, jaj w koszulkach, na twardo, faszerowanych, sadzonych, jajecznic, omletów i potraw słynnych z kuchni światowej, takich jak frittaty, tortille, eggah, kuku. Są również suflety słodkie i słone, zapiekanko i inne. N ie ma się czego przyczepić. Jest temperatura pieczenia, długość pieczenia - wszystko, co trzeba. Polecam.