Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Od pradawnych czasów jajka należały do ulubionych produktów naszych przodków. Mają wyjątkowe wartości odżywcze: zawierają witaminy, jest w nich wiele cynku, wapnia, fosforu i żelaza. Bezcenne jest białko jaja, ma bowiem doskonały skład aminokwasów i jest niezastąpionym budulcem dla ludzkiego organizmu. Jajka mają również ten olbrzymi plus, że są niskokaloryczne. A jeśli dodamy do tego fakt, że jajka nie kosztują dużo, to warto przygotowywać je na dużo sposobów.W książce pdf przedstawiono jajka w różnorakich odsłonach: faszerowane, sadzone, sałatki, omlety, frittaty, tortille, suflety, zapiekanki.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Jajka |
Autor: | Caprari Małgorzata |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Buchmann |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
książka ebook dla fanów jajek pod każdą postacią. super fajne przepisy. proste w wykonaniu i z dostępnych wszędzie produktów. nareszcie interesujące przepisy na jajka w jednej książce pdf
Niesamowita książka, która pozwala odkryć jajka na nowo:) Nie sądziłam, że aż tak dużo da się z nich wyczarować. Polecam!
Kupiłam kilka ebooków autorki z podziałem tematycznym, chociaż mam jej autorstwa książkę o kuchni światowej i o kuchni polskiej. Te opracowania są bardzo praktyczne. Przepisy podzielono tematycznie, co ułatwia szukanie. Nie ma co czepiać się składników, są ogólnodostępne i niedrogie. Propozycje śniadaniowe, jaj w koszulkach, na twardo, faszerowanych, sadzonych, jajecznic, omletów i potraw słynnych z kuchni światowej, takich jak frittaty, tortille, eggah, kuku. Są również suflety słodkie i słone, zapiekanko i inne. N ie ma się czego przyczepić. Jest temperatura pieczenia, długość pieczenia - wszystko, co trzeba. Polecam.